Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

IZLOŽBA U DOMU KULTURE DO 15.03.


Godišnja izložba umetničkog udruženja "Atelje 05" iz Vrbasa, otvorena je juče u Galeriji Dome kulture.


Izložbu je otvorio direktor Doma kulture, Vladimir Nikolić koji je pozdravio sve prisutne i ukazao na dobru saradnju Doma kulture i Udruženja umetnika iz Vrbasa.

Predsednik udruženja "Atelje 05", Dragan Simić, obratio se Srbobrancima ukazujući na bitne momente rada ovog udruženja i objašnjavajući motiv i smisao jedne ovakve izložbe. S osvrtom na tradicionalnu i višegodišnju saradnju koja postoji između ovog udruženja i Doma Kulture, Dragan Simić istakao je i da je izlagati u Srbobranu posebna čast pošto se mnogi članovi udruženja ovde osećaju kao kod kuće i neke od izloženih radova učinili su i sami Srbobranci.

U skladu sa tom prijateljsko-komšijskom notom, predsednik grupe "Atelje 05" datu priliku iskoristio je i kako bi pozvao naše sugrađane i sve ljude dobre volje na druženje subotom u ateljeu.

Zainteresovani za zajednički stvaralački rad mogu se javiti subotom popodne u prostorijama njihovog udruženja u Vrbasu, a dobrodošli su i oni koji sa slikanjem možda i nemaju toliko iskustva i želeli bi da ga steknu. Sve to, Simić tvrdi, biće propraćeno obaveznom muzikom i veselom i živom umetničkom atmosferom.

I kada je već pomen o muzici, ne treba ni zaboraviti da su poseban ukras ovog događaja sačinili učenici osnovne muzičke škole iz Vrbasa, srbobransko odeljenje, koji su na klaviru i harmonici izveli nekoliko čuvenih i upečatljivih kompozicija klasične muzike.

Izložba će biti otvorena do petka, 15. 03. 2019.

M.Š.

Foto:P.L. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin