Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

IZLOŽBA OTVORENA DO 01.APRILA


Izložba slika, autora Danila Vuksanovića otvorena je u ponedeljak uveče u galeriji Doma kulture.


Najpre, direktor Doma Kulture Vladimir Nikolić obratio se prisutnima predstavljajući ukratko Danila i njegov rad, kao i ostale učesnike otvaranja izložbe. a potom su učenice osnovne muzičke škole "Vrbas", Jelena Bojanić i Jelena Josifljević, odsvirale na klaviru nekoliko kraćih kompozicijia klasične muzike.

- Slike koje vidite večeras ovde, zapravo su slike iz nekoliko različitih ciklusa koje su posvećene različitim temama ali zajednički im je način na koji su izvedene, rekao je Vuksanović ukazujući na to da su neki od izloženih radova, poput portreta našeg učenjaka i prethodnika Vuka Karadžića, Gavrila Stefanovića Venclovića, značajne i za sam Srbobran jer su "te slike koje na najbolji način mogu da dočaraju nešto što je zapravo i baština mesta u kojem smo večeras".

- Tako zatvaramo simbolički pun krug i zahvaljujem se i nadam da ćete pronaći nešto zanimljivo u mojim radovima, rekao je prilikom otvaranja izložbe autor, Danilo Vuksanović.

Dugogodišnji saradnik Doma Kulture, Nada Šarčev, upotpunila je ovaj događaj čitajući nekoliko odabranih tekstova vladike Nikolaja Velimirovića ali i našeg nobelovca, Ive Andrića.

Evo šta je prilikom otvaranja, u izjavi za medije rekao slikar Danilo Vuksanović:

 

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin