Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PET MILIONA DINARA U ZDRAVSTVENU ZAŠTITU!


Ove godine NIS raspisuje konkurs "Zajednici zajedno" sa ciljem da unapredi oblast zdravstvene zaštite dece i omladine u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje.


Sporazum o saradnji NIS-a i opštine Srbobran, u Domu Narodne Skupštine Srbije, potpisali su Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije, i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i članovi Opštinskog veća dr Ilija Gazepov i Radivoj Debeljački.

Pored naše opštine ovim konkursom obuhvaćeno je još 11 opština i gradova, a ukupan iznos sredstava koji je NIS planirao za ovu delatnost je 116,5 miliona dinara.

- Srbobran je od početka u projektu 'Zajednici zajedno' i do sada je u našu opštinu kroz njega uloženo oko 50 miliona dinara. Ali to nije sve; naša saradnja sa NIS-om, nekada Naftagasom, traje od sedamdesetih godina prošlog veka, još od prvih ispitivanja zemljišta, jer se u našoj opštini nalazi veoma veliko nalazište nafte i gasa. NIS je kroz projekat 'Zajednici zajedno' doprineo da se društveni standard poboljša, a novac koji smo dobijali ulagali smo u socijalnu zaštitu, kulturu, sport, obrazovanje, s ciljem da svaku oblast unapredimo. Zadovoljni smo što će novi, danas potpisani sporazum doneti unapređenje zdravstvenih usluga za decu i omladinu, rekao je prilikom potpisivanja memoranduma predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški.

Ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno 2019“ ima za cilj da podrži realizaciju kapitalnih projekata u oblasti zdravstva – zdravstvena zaštita dece i omladine. U kontekstu ovogodišnjeg poziva, kapitalni projekti odnose se na unapređenje infrastrukture zdravstvenih ustanova, njihove opremljenosti savremenom opremom i sredstvima za rad.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je zdravlje dece i mladih dragoceno:

- I do sada je bilo takvih ulaganja, sigurni smo da oprema koju smo donirali zdravstvu u Srbiji, pre svega dečijim bolnicama, već daje dobre rezultate. U ovoj godini pravimo još veći korak. NIS će uložiti ukupno više od milion evra u zdravlje dece. Ovo ulaganje ostaje naše trajno opredeljenje i ne zavisi od ostvarene dobiti. Naša prava dobit je budućnost našeg deteta. Ta investicija nije obaveza već privilegija, izjavio je Tjurdenjev.

Konkurs je otvoren od 22. marta do 22. aprila. Iznos koji je opredeljen za našu opštinu je 5 miliona dinara, a minimalni iznos prijavljenog projekta je 600.000 dinara.

Sva sredstva iz ovogodišnjeg programa, biće usmerena na podršku zdravstvenim institucijama u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje. Zato je upućen poziv medicinskim ustanovama Beograda, Novog Sada, Pančeva, Niša, Čačka, Požarevca, Zrenjanina, Kikinde, Žitišta, Novog Bečeja, Srbobrana i Kanjiže da se prijave i da unaprede uslove za lečenje na teritorijama ovih opština i gradova.

S.N.

Foto: G.D. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin