Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1992/hit-pozorina-predstava-stie-u-srbobran/

Verzija za tampu / To ScreenviewHIT POZORIŠNA PREDSTAVA STIŽE U SRBOBRAN!


Nakon odlične komedije "Škola za ljubavnike" koja je do poslednjeg mesta ispunila salu Malog pozorišta, Dom kulture dovodi nam u Srbobran još jednu aktuelnu pozorišnu predstavu sa sjajnom glumačkom ekipom...


Utorak, 9.04.2019. godine u 19 časova

Sala Malog pozorišta, Srbobran

Cena karte je 300 dinara, a karte se mogu kupiti u pretprodaji svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

Pisac: Vaclav Havel,

Režija: Marko Jovičić

Igraju: Mihal – Marko Živić, Vera -Tatjana Kecman, Bedržih – Marko Jovičić

Priča o bračnom zatvorenom krugu u kome nema istinskog života, sve je samo manir i maska. Vera i Mihal jedinu injekciju životne snage dobiju kada im u goste dođe prijatelj Bedržih. Njemu prezentuju sve uspehe svog veštačkog raja. No, injekcija kao kod narkomana kratko traje, jer gost poželi da ode. Mihal i Vera ga „zarobe“, jer ako ode „publika“ moraće se zagledati u svoj propali, uvoštali bračni život.

Vaclav Havel (1936 - 2011)  je jedan od najvećih boraca za ljudska prava i slobodu, protiv svakog totalitarizma. Verovao je da se može opstati i bez ulaženja u postojeće političke partije.  U vreme jednopartijskog sistema u Čehoslovačkoj, njegove predstave bile su zabranjivane, a među njima i “ Vernisaž”. Pisac je bio stavljen pod stalnu prismotru vlasti, zlostavljan i često zatvaran. Nakon "plišane rebvolucije" bio je prvi demokratski izabran predsednik Češke republike.

Na žalost, njegove drame su danas aktuelnije više nego ikad!

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign