Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

OKOLO NAOKOLO!


Ljubitelji kulture i književnosti u malom broju okupili su se u četvrtak 25. 04. 2019. u Galeriji Doma Kulture u Srbobranu kako bi uživali u najavljenoj književnoj večeri.Knjiga koja je poslužila kao povod za okupljanje bila je "AB OVO" dr Milana Micića, istoričara i književnika koji je prošle godine za ovo prozno delo dobio nagradu za najbolju knjigu tokom manifestacije u Novom Miloševu pod nazivom "Dani Teodora Pavlovića".


Oni koji su prisustvovali mogli su čuti Micićevo isčitavanje nekih od priča koje su ušle u ovu zbirku te uključujući se u razgovor sa autorom produbiti svoje razumevanje literarne ideje autora.

AB OVO je noseća priča ove knjige koja se sastoji od 11 različitih ali međusobno tematski povezanih priča smeštenih u polovinu 18. veka ali ipak, Micić je kod publike probio led prateći sled knjige iznoseći isprva priču "Kiša i Nesanica".

Pri obraćanju slušaocima Micić je izjavio:

"Ovo je prva priča u seriji ovih priča kojih ima 11 i koje se protežu kroz snove i kroz javu, geografski na prostoru između Hercegovine, Bosne, Banata, Srema, Budima, Trsta, na jednom širokom prostoru gde su živeli Srbi u nekadašnjim pređašnjim vekovima i gde su trajali u ovom veku koji je odlučujući za srpsku istoriju jer su tada Srbi pa i drugi narodi prelazili iz svog prethodnog srednjevekovnog doba, u moderno doba."

i dodao:
 
"Neki od istoričara odnosno književnih kritičara nazvali su ovu knjigu baroknom knjigom, knjigom koja je puna nekih kitnjastih delova, poput neke barokne građevine."

Književno veče je otpočelo u 19:00h kratkom najavom vd direktora Doma kulture u ostavci, Vladimira Nikolića, a događaju je prisustvovala i Milica Zarić, budući vd direktor ove ustanove, koja je ina ovu funkciju imenovana tokom zasedanja SO Srbobran tokom prepodnevnih časova istog dana.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin