Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

POMOR RIBE U KRIVAJI !


Svi koji idu putem Srbobran - Bečej u prilici su da osete težak smrad koji se širi u krivini, u neposrednoj blizini Mlake, gde se reka Krivaja preseca i ispod asfaltiranog puta prolazi sa jedne na drugu stranu. Privučeni tim smradom zaustavili smo se i imali smo šta da vidimo. Uginula riba u velikoj količini nalazi se na površini vode. 


O čemu se radi i zbog čega je došlo do pomora ribe u ovom delu Krivaje za sada nemamo informaciju. Ono što smo uspeli da čujemo u razgovorima sa nekoliko ribolovaca je da je upravo ovaj deo reke Krivaje poznat kao mrestilište i da riba upravo tu, u vreme mresta dolazi da položi ikru.

Da li se radi o zagađenju koje je uslovljeno ljudskim fakorom ili je u pitanju nedostatak kiseonika u vodi zbog velike količine padavina u prethodnom periodu i dizanja nivoa mulja, da li je možda u pitanju nešto sasvim treće ostaje nam samo da nagađamo.

U kasnim popodnevnim satima sa nama je na obalu Krivaje kod Mlake izašao Đorđe Džekov, član Opštinskog veća zadužen za ekologiju kako bi se lično uverio u prizor. On je za naš portal rekao da očekuje da će u toku sutrašnjeg dana lokalna samouprava adekvatno reagovati i da očekuje da nadležna inspekcija utvrdi o čemu se radi i kako je došlo do ovog pomora ribe.

S.N.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.06.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin