Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

APLAUZI ZA BRAKOLOMIJE!


Još jedna u nizu pozorišnih predstava sa humorističkim osvrtom na brak i muško-ženske odnose, održana je juče u Srbobranu u sali Malog pozorišta.


Komedija "Brakolomije" delo je napisano, režirano, producirano i izvedeno od strane četvoro glumaca koji su za potrebe performansa zabavili publiku širokim rasponom likova drame, pozamašnim repertoarom kostima i upotrebom modernih pozorišnih rekvizita, vešto igrajući se efektima svetlosti i tame u minimalističkom scenskom okruženju.

Baveći se stereotipima, Anđela Jovanović, Bojana Stefanović, Aleksandar Srećković Kubura i Nenad Stojmenović, uspeli su da Srbobrancima predstave i približe raznolikost bračnog života, oslikavajući svojom izvedbom različite tipove supružnika i teškoće koje se u bračnom životu mogu javiti.

Način na koji su ova tematika i motivi obrađeni, priča je za sebe, s obzirom na to da je kontekst radnje, takmičarski rijaliti show. Učesnici programa međusobno se bore za prvo mesto koje je rezervisano za najgori bračni par, dok je plaćena brakorazvodna parnica nagrada koja pripada pobednicima.

Koliko intima košta, da je li javnost adekvatno mesto u kojoj se ona iznosi i ima li mesta privatnosti u svetu koji ubrzanim korakom postaje sve više i više digitalizovan pitanja su sa kojima se porastom tehnologije srećemo sve ćešće i koja ovaj komad nije zapostavio iako je kontekst radnje, kao sredstvo njihovog postavljanja, krajnje suptilno upotrebljen.

Trud četvorke nije prošao nezapažen među Srbobrancima pa shodno time, ni nenagrađen. Na izvedbu prisutnih publika je reagovala i više odobravajuće, bodreći raznolike takmičare navodnog rijaliti programa osmesima i čestim aplauzom.

Događaj je organizovao Dom Kulture u Srbobranu.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.06.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin