Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

OTVORENA HUMANITARNA IZLOŽBA ARTOVACA


U ponedeljak u 20:00h, u galeriji Doma kulture otvorena je humanitarna izložba slika umetničkog udruženja "Art". Ukupno 17 autora izložilo je svoje radove. Pošto je u pitanju humanitarna izložba, čiji je cilj prikupljanje novca za lečenje našeg malog sugrađanina, Stevana Nađa, prodaja što većeg broja slika učinjena je imperativom ove izložbe.


U svrhu postizanja veće dostupnosti, za ovu izložbu odabrani su likovni radovi manjeg formata u skladu sa uspostavljenim kvalitativnim kriterijumima. Gledajući sa aspekta estetike, u pitanju su ozbiljni radovi ozbiljnih autora, ponuđeni po promotivnim i značajno sniženim cenama kako bi se prikupila što veća količina novca.

Događaj su otvorile Milica Zarić, direktor Doma kulture i Dragica Gruborović, predsednica udruženja "Art", a slikar i profesor likovnog u penziji, Svetozar Kaćanski, istakao je to da su izložbu svojim slikama potpomogle kolege umetnici iz Vrbasa, koji su ovoj akciji pružili podršku.

- Oni su vrlo solidarni i dobro organizovani i uvek su nam priskakali kad je to trebalo. Sa njima smo ostvarili jednu lepu saradnju i mogu reći da i tamo, pored amatera kojih uvek ima, oni su vrlo kvalitetni, na umetničkom nivou gledajući,  rekao je Kaćanski pri obraćanju medijima i dodao:

- Hoću da još jedanput podvučem, jednom al' debelo, da je kvalitet slika izuzetno dobar. Mi smo se trudili i apelovali da kvalitet slika bude na što većem umetničkom nivou, da ne bude kič i nešto lako dopadljivo.

Izložba će biti otvorena do četvrtka u Domu Kulture, a u petak i subotu događaj će biti premešten kod kapije ispred zgrade opštine Srbobran,  te tokom ova dva dana zainteresovani mogu pogledati i kupiti slike na ovom uobičajenom prodajnom mestu Artovaca.

M.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.07.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin