Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

SVA LEPOTA POZORIŠNE IGRE POD VEDRIM NEBOM!


Srbobranci su i ove godine dobili priliku da uživaju u pozorišnoj igri Salaškog pozorišta, koje već 19 godina unazad, u sklopu svoje letnje turneje po vojvođanskim mestima, sa mađarskim življem tradicionalno posećuje i našu opštinu.


Dvorište OŠ Jovan Jovanovic Zmaj u Srbobranu poslužilo je tokom jucerašnje večeri kao mesto odigravanja pozorišne predstave na otvorenom pod nazivom "Y petlja - sinopsis jedne generacije".

Mladi glumci novosadske Akademije umetnosti priredili su našim građanima spektakl za pamćenje. Režiser predstave, Zoltan Puškaš, dao je život tekstu Roberta Lenarda i ova smela i modernizovana obrada klasične literarne teme pakta sa đavolom, iznela je kontroverzni motiv hrabro i sa stilom.

Bogate, dramatične scene, oplemenjene maestralnom glumom i jednostavnim ali efektivnim rekvizitima, probudile su interesovanje publike koja je u izuzetno velikom broju podržala ovaj događaj.

Avangardnim mjuziklom Z. Puškaša, dramska umetnost je pod okriljem noci svim ljubiteljima pozorišta iskazala je svu hipnoticku moć koju poseduje.

Prirodno okruženje, žagor i graja publike, i jedna sveopšta, karnevalsko-čergarska atmosfera, smestili su posetioce u jednu izmeštenu stvarnost večno dostupne antike, kada su ovakvi događaji i druženja kao stvar norme, bili uobičajeniji.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.07.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin