Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

VEŽITE POJAS I BEZ TELEFONIRANJA TOKOM VOŽNJE!


Od dans pa do kraja letnje sezone iz policije najajuju pojačane kontrole u saobraćaju naročito korišćenja mobilnih telefona i vezivanja sigurnosnih pojaseva.


Propisane novčane kazne za prekršaje ukoliko nepropisno koristite mobline telefone ili ne koristite sigurnosne pojaseve prilikom vožnje iznose 10.000 dinara.

Po istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Republici Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje.

Za prvih šest meseci ove godine sankcionisano je gotovo 25.000 vozača, što je 13 odsto više u odnosu na prvu polovinu prethodne godine.

Rezultati svetskih istraživanja pokazuju da razgovor telefonom tokom vožnje četiri puta povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode, dok ga pisanje i čitanje poruka povećava osam puta.

Uz sankcionisanja vozača koji učine prekršaj nepropisnog korišćenja telefona, odnosno drugih uređaja za komunikaciju, Saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila, kako na prednjim sedištima, tako i na zadnjim, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Korišćenje sigurnosnog pojasa vozača putničkih automobila na teritoriji PU Novi Sad veće je u odnosu na suvozače, pri čemu se vrednost indikatora ne razlikuje značajno između kategorija saobraćajnica. Tokom merenja indikatora u 2018. godini neznatno manja upotreba pojasa suvozača u putničkim automobilima je evidentirana u naselju, u odnosu na ostale kategorije saobraćajnica, navode u Agenciji. 

Postavio: Administrator dana 2019.08.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin