Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

POSETITE IZLOŽBU RADOVA DIANE I ŽOFI


Juče u 20:00h u galeriji Doma kulture, otvorena je zajednička izložba grafičkih radova Diane Munjin i Sabadoš Žofi iz Srbobrana.


Na početku gost večeri, student solo pevanja na Muzičkoj akademiji u Segedinu, Kevin Pančić je otpevao dve pesme, a muzičku pratnju dale su mu na gitarama Dijana Munjin i Sabadoš Žofi.

Goste na otvaranju izložbe pozdravila je Milica Zarić, direktor Doma kutlure:

- Želim da vas pozdravim i da se zahvalim svima što ste večeras tu sa nama. Velika mi je čast što imamo priliku da u galeriji našeg Doma kulture ugostimo dve ovako višestruko talentovane umetnice kao što su to Žofi i Dijana, koje su pored talenta za grafički dizajn, talentovane i za muziku.

Diana je nakon završene srednje muzičke škole u Subotici ove godine upisala prvu godinu na Univerzitetu u Pečuju, smer grafički dizajn, a Žofi studira isti smer, na Univerzitetu u Novom Sadu gde je završila prvu godinu studija.

Žofi je izlagala i pre, a njena prethodna izložba stigla je do Beograda (2017). Značajan uspeh ostvarila je ilustrujući novelu Nandora Giona koja je osvojila titulu najlepše ilustrovane mađarske knjige sa područja Vojvodine.

Diana se pak u slikarstvu obrela nešto kasnije, a pre tog upliva u likovno-grafičke vode bila je ozbiljno zagrižena u svet klasične gitare tokom četvorogodišnjeg perioda srednjoškolskog obrazovanja. Tvrdi da ju je sada sve to "malo pustilo" i da je odlučila da se oproba i u drugim umetničkim vrstama. U njih unosi isti žar i posvećenost.

- Radovi koji su ovde izloženi, uglavnom su to radovi grafičkog dizajna, koje sam pripremala za prijemni ispit pri upisu na Univerziteta u Pečuju tokom dvomesečnog perioda, kazala je za naš portal Diana Munjin, dodavši:

- Kako bih pobegla od gitare, pronašla sam se u slikarstvu. Obično radim aktove i portrete i u tome najviše uživam, a tematski su u ovu izložbu uvršteni i predmeti svakodnevne upotrebe, koje smo Žofi i ja zajedno predstavile grafikom.

Izložba će biti otvorena tokom naredne dve nedelje.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.08.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen