Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2215/posetite-izlobu-radova-diane-i-ofi/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOSETITE IZLOŽBU RADOVA DIANE I ŽOFI


Juče u 20:00h u galeriji Doma kulture, otvorena je zajednička izložba grafičkih radova Diane Munjin i Sabadoš Žofi iz Srbobrana.


Na početku gost večeri, student solo pevanja na Muzičkoj akademiji u Segedinu, Kevin Pančić je otpevao dve pesme, a muzičku pratnju dale su mu na gitarama Dijana Munjin i Sabadoš Žofi.

Goste na otvaranju izložbe pozdravila je Milica Zarić, direktor Doma kutlure:

- Želim da vas pozdravim i da se zahvalim svima što ste večeras tu sa nama. Velika mi je čast što imamo priliku da u galeriji našeg Doma kulture ugostimo dve ovako višestruko talentovane umetnice kao što su to Žofi i Dijana, koje su pored talenta za grafički dizajn, talentovane i za muziku.

Diana je nakon završene srednje muzičke škole u Subotici ove godine upisala prvu godinu na Univerzitetu u Pečuju, smer grafički dizajn, a Žofi studira isti smer, na Univerzitetu u Novom Sadu gde je završila prvu godinu studija.

Žofi je izlagala i pre, a njena prethodna izložba stigla je do Beograda (2017). Značajan uspeh ostvarila je ilustrujući novelu Nandora Giona koja je osvojila titulu najlepše ilustrovane mađarske knjige sa područja Vojvodine.

Diana se pak u slikarstvu obrela nešto kasnije, a pre tog upliva u likovno-grafičke vode bila je ozbiljno zagrižena u svet klasične gitare tokom četvorogodišnjeg perioda srednjoškolskog obrazovanja. Tvrdi da ju je sada sve to "malo pustilo" i da je odlučila da se oproba i u drugim umetničkim vrstama. U njih unosi isti žar i posvećenost.

- Radovi koji su ovde izloženi, uglavnom su to radovi grafičkog dizajna, koje sam pripremala za prijemni ispit pri upisu na Univerziteta u Pečuju tokom dvomesečnog perioda, kazala je za naš portal Diana Munjin, dodavši:

- Kako bih pobegla od gitare, pronašla sam se u slikarstvu. Obično radim aktove i portrete i u tome najviše uživam, a tematski su u ovu izložbu uvršteni i predmeti svakodnevne upotrebe, koje smo Žofi i ja zajedno predstavile grafikom.

Izložba će biti otvorena tokom naredne dve nedelje.

M.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign