Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2228/crveni-eir/

Verzija za tampu / To ScreenviewCRVENI ŠEŠIR


Predstava „Crveni šešir“, prikazana je juče na Trgu slobode. Popularne glumice Nada Blam i Mina Lazarević posetile su naš grad i donele na scenu likove fiktivnih glumica Slavne i Dunje, glavnih i jedinih junakinja ove predstave.


Toplo i prijatno letnje veče omogućilo je da Kulturno leto koje Dom kulture organizuje dobije jednu od perjanica u nizu događaja koji su deo ovog projekta.

 „Crveni šešir“ obrađeni je siže odnosa dve beogradske glumice, jedne mlađe, a druge starije. Radnja sačinjena po istinitoj priči pokazala se kao dovoljno interesantna kako bi bila pretvorena u pozorišni komad i držala pažnju široke publike.

Za uspeh ove predstave verovatno je zaslužno i uspešno kombinovanje laganog i šaljivog tona naracije sa ozbiljnim i složenim motivima. Centralna tema zavisnih prijateljskih odnosa koji se kreću od ljubavi do mržnje i natrag, tako česta u sredinama poput naših, prikazana je autentično i ubedljivo, ostavljajući odrasli deo publike zamišljenim.

Opet, zbog komičnog karaktera, predstava je bila zanimljiva i deci, koja su poređana na ogradi tik do bine uživala u šalama i dosetkama dveju glumica, nagrađujući njihov rad osmesima i aplauzima.

M.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign