Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2239/odran-koncert-kvarteta-iz-beograda/

Verzija za tampu / To ScreenviewODRŽAN KONCERT KVARTETA IZ BEOGRADA


Gudački kvartet iz Beograda nastupio je juče u Srbobranu. Koncert jednočasovnog trajanja otpočeo je u ranim večernjim satima, u 20:30h, kada su se na Trgu slobode, mestu održanja koncerta, okupili Srbobranci.


Beogradski gudački kvartet svira već gotovo dve decenije i iza sebe ima ozbiljan muzički staž. Muzički ansambl koji nas je počastio svojim prisustvom osnovan je 1990. godine i od tada su nastupali u velikom broju gradova širom sveta na različitim muzičkim festivalima i samostalno. Gradovi koji se pominju u njihovoj biografiji su London, Venecija, Vašington, a od prošle godine u spisak njihove radne biografije, pored velikih metropola, uvršten je i Srbobran.

Dušan Stojanović, violončelista, prokomentarisao je sinoćni nastup sledećim rečima:

Sviramo već dugo godina zajedno i ovo je već drugi put da sviramo u Srbobranu. Prvi put kada smo nastupili to je bilo u galeriji Doma kulture, a sada smo smešteni ovde, na ovoj letnjoj sceni. Ovo je baš lep ambijent, otvoreniji je i može da dođe više ljudi, tako da smo baš zadovoljni posetom i uopšte prijemom ovde u Srbobranu.

Beogradski gudački kvartet, pored Dušana Stojanovića čine i Nevenka Tatić – violina; Vladimir Vasiljević – violina; Ivana Erčić – viola. Ova četvorka je za Srbobrance ove godine priredila nekoliko različitih obrada savremenih i poznatih kompozicija, a nisu zanemarili ni klasike, tako da se za svakog moglo pronaći nešto.

Događaj je organizovan od strane Doma kulture u Srbobranu, u okviru Kulturnog leta, a prijatno vreme i standardno dobro ozvučenje Atile Tota, doprineli su  samoj atmosferi koncerta i izvedbe kvarteta.

M.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign