Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

KLER VIŠE NEĆE BITI PRAZAN!


Od danas u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj osam mladih radiće kao podrška razvoju poslovnog ambijenta u našoj opštini...


Upoznavanjem sa strukturom lokalne samouprave počeo je prvi radni dan volontera koji su primljeni na rad u Kancelariju za lokalno ekonomski razvoj opštine Srbobran.

Ukupno osam mladih, fakultetski obrazovanih ljudi pokušaće da u narednom periodu, predvodjeni Radivojem Debeljačkim, članom Opštinskog veća zaduženog za lokalno ekonomski razvoj, da ožive KLER, ovaj neiskorišćeni resurs naše lokalne samouprave.

Dobrodošlicu im je poželeo Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran rekavši da je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj osnovana 2013. godine, ali nije funkcionisala do sada.

- KLER će biti nosilac svega onog što planiramo da uradimo u mandatu, odavde će polaziti i završavati. Od saradnje sa opštinama u okruženju, sa institucijama u pokrajini i republici, opštinama u inostranstvu sa kojim smo zbratimljeni, sa raznim fondovima. Znajte da ćemo sve rezultate koje ostvarimo ostvariti zajedno sa vama, kroz ovu kancelariju. Vi ste vrlo važni za opštinu Srbobran, za sve građane, ali imate i odgovornost, a kada ostvarimo planirane rezultate, s ponosom ćemo istaći vaš značaj, rekao je Čestić i dodao:

- Ovi mladi ekonomisti, pravnici, poljoprivredni i IT inženjeri dobili su  zadatak, ali  i šansu da ono što su učili na fakultetu primene i svojim stečenim znanjem kreiraju ekonomski razvoj naše opštine i budu motor ekonomskih reformi u našoj opštini. Oni treba da budu ti koji će preduzetnicima, privrednicima, vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava biti logistika i pružiti im sve potrebne informacije kako da realizuju svoje planove i da se lakše kreću kroz administrativni sistem.Oni treba da budu utemeljitelji naše čvršće saradnje sa privrednicima, privrednim organizacijama, raznim fondovima i višim organima vlasti, kao i efikasan servis za realizaciju svake dobre privredne ideje razvoja.

Evo šta je za naš portal rekao Radivoj Debeljački prilikom ovog prvog radnog sastanka sa volonterima KLER-a: 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.08.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 22
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen