Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

OBELEŽENA SLAVA CRKVE UZVIŠENJA SVETOG KRSTA


Svečano uz kulturno, zabavno muzički program, u subotu, obeležena slava Rimokatoličke crkve Uzvišenja Svetog Krsta u Srbobranu.


Okupljanje vernika u katoličkoj porti počelo je tokom popodneva. Bila je ovo i prilika za susret i druženje Srbobranaca, koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu.

Obeležavanje crkvene slave je počelo u 17 časova obilaskom Kalvarije, a kolonu vernike do i nazad vodio je sveštenik Ferenc Brašnjo, rodom Srbobranac, koji sada služi u Malom Iđošu.

Nakon toga održana je svečana misa u prisustvu 9 sveštenika iz cele Vojvodine. Ovoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici opštine Srbobran.

Nakon mise slava se nastavila u dvorištu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj gde je po treći put priređen je prigodan kulturno-umetmički program, u organizaciji Doma kulture i Opštine Srbobran.

Prisutnima se najpre obratio gradonačelnik Radivoj Paroški koji je posebno naglasio da je Srbobran bio, jeste i biće sredina gde vlada zajedništvo, ljubav i sloga koje moramo svi zajedno da negujemo.

Nastupili su folklorna grupa “Pićpang“, Gradski hor Zora, KUD Bard, solisti  Žofija Sabadoš i Petronela Fenjveši, zatim lokalni Hor kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine,  i grupa “Šuhancok“. Po prvi put pred našom publikom nastupio je Duvački orkestr iz Orošhaze, našeg grada pobratima iz Mađarske.

P.L.

  

Postavio: Administrator dana 2019.09.16   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin