Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PRIKOLICA ZA UNUKE!


Nesvakidašnji prizor ovih dana na ulicama Srbobrana. Evo kako je jedan deda rešio prevoz svoje unučadi...


Slika koja sledi vratila me je u detinjstvo. Moj deda Vojica Kaćanski, bez preterivanja bio je srbobranski vrlo ugledni mesar. Živeo je iza čuvene kafane Ćopa. Kao dete sa roditeljima sam išao kod dede i babe.

U to vreme ulica Svetog Save, zvala se Maršala Tita i umesto asfalta bila je kaldrma u betonskim kockama, a pored druma nalazila se utabana zemljana staza koju su napravili bicilkisti. Deda Vojica nikad nigde nije išao bez svog zembilja. K'o u pesmi, nekako s' proleća, umeo je deda Vojica da me stavi u taj njegov zembilj, okači na korman bicikla i tako smo nas dvojica išli u centar na sladoled, u dućan i gde god smo hteli. Nekad samo da se provozamo. Nešto što pamtim kao nezaboravan doživljaj i večnu uspomenu na deda Vojicu. Prošlo je vreme zembilja, ulica Maršala Tita promenila je ime, nema više kaldrme, ali neka deca ipak i opet, zauvek će pamtiti vožnju biciklom sa svojim dedom.

Naš sugrađanin Slobodan Radić je penzioner. Poljoprivredni inženjer po struci, nekadašnji predsednik opštine Srbobran, a danas je predsednik Udruženja Subnor u opštini Srbobran. Ipak najdraža mu je titula dede. Vitalan je i vrlo često možemo ga sresti na srbobranskim ulicama. Uglavnom vozi bicikl, ali u poslednje vreme pažnju privlači prikolica koja je zakačena za njegov dvotočkaš na pedale. Naime, kako nam je rekao zahvaljujući jednom prijatelju iz Nemačke rešio je kako da oboje unučadi, Dušana i Viku, kad krene u vožnju biciklom povede sa sobom.

Dobio je naš Sloba prikolicu, malo je preuredio, angažovao neke lokalne majstore i slika govori više od hiljadu reči, a u ulici Svetog Save rastu "neki novi klinci"...

Aleksandar Šijačić
Foto: Rastko Šijačić 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.04.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 30
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen