Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

UPOZNAJTE BRANKICU I NJENO STVARALAŠTVO


Dom kulture dovodi nam u Srbobran Brankicu Damjanović, spisateljicu koja je na sebe skrenula pažnju čitalačke pubiike, nakon uspešne novinarske karijere, autorskim knjigama koje se prodaju u više izdanja širom regiona. Susret je zakazan za četvrtak u sali "Pozorištance".


Kako piše u najavi intervju-a, u časopisu Glorija, Ime Brankice Damjanović zasjalo je na literarnom nebu kada je iz štampe izašla knjiga kratkih priča Dobro je. Usledile su knjige Ovo ne bih mogla bez tebe, Rukopis moga brata i Rekla mi je volim te, ispunjene njenim životom, razumevanjem, beskrajnom verom i ljubavlju prema sebi i svetu, knjige koje se vole. Rođena je u Prištini, ali su je životne okolnosti 1999. dovele prvo u Pirot, a potom u Beograd.

Nakon dugogodišnje uspešne novinarske i uredničke karijere na RTS-u, kao i nagrade za informativnu delatnost, osetila je da je pisanje njen pravi i jedini put. Poslušala je unutrašnji osećaj i ubrzo su knjige koje je napisala postigle veliki uspeh, a njene poetične misli, mudrosti i pouke preplavile društvene mreže na kojima su reči zahvalnosti i naklonosti ispisivale hiljade pratilaca iz okruženja. Prva zbirka kratkih priča Dobro je doživela je više izdanja, a knjiga Ne bih ovo mogla bez tebe nagrađena je priznanjem Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini.

- Nekad bi mi se učinilo da sam izgubila nadu, volju, pa čak i veru, ali one bi se vraćale, na najneobičnije načine, usred neke nedaće, na vrhuncu besmisla bi zaiskrile novim sjajem te moje stare dobre... vera, nada, pažnja, volja. Tada sam i zaključila da ih ne mogu izgubiti suštinski osim možda, i jedino, da ih izgubim iz vida, povremeno. Čak i kad mi odustanemo, sticajem raznih okolnosti, one ne odustaju od nas. Kao par koji je u ljubavi. Kad jedno klone, drugo je tu da pripomogne. I tako naizmenično, po potrebi. Tako je to u sudbinskim vezama koje je spojila ljubav, tako i u životu, jer kud ćemo veću sudbinsku vezu od ove izmedju nas i našeg ovozemaljskog trajanja i kud dublju ljubav od one sa kojom nas je na ovo mesto poslao Tvorac..., napisala je Brankica Damjanović u susret sa Srbobrancima na svojoj Facebook stranici.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.11.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin