Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

SVAKO JE ZLO ZA NEKO DOBRO


U četvrtak 28.11. u 18:00 časova u sali Malog pozorišta u Srbobranu, u sklopu promocije zbirke kratkih priča „Rekla mi je volim te“ književnice Brankice Damjanović, nekadašnje spikerke i novinarke – održano je književno veče. Predstavljajući Dom kulture, Tatjana Vujanić otvorila je ovaj događaj, nakon čega se posetiocima obratila i sama autorka.


Brankica je o svojim knjigama govorila pričajući o svom životu, smatrajući ta dva neodvojivim. Ona otvoreno tvrdi „Sve što vam prenosim i govorim, to je moje lično iskustvo„, ostavljajući utisak da je iskrenost osnova na kojoj njen rad počiva i na kojoj ona gradi odnos sa svojom publikom.

Crpeći iz sebe inspiraciju koju nalazi isprva unutar, a zatim i u svetu, kao Tvorca koji nas sve štiti, Brankica u svojim delima obrađuje teme ljubavi, Boga, lepote življenja i samospoznaje. Svrhovita, nekada teško razumljiva i neraskidiva povezanost svih stvari, praćena idejom da je sve Jedno, možda je ono suštinsko što Brankica poručuje kada tvrdi „Svako je zlo za neko dobro„.

Za nju su ove reči, najvažnija istina o ljubavi koju se nalazi u svemu i svima – ljubavi koju naziva Bogom. Ona zazuima stanovište da je ljubav odluka, izbor i vera i da to nisu neke puke reči ili fraze, Damjanović pokazuje na ličnom primeru, transparentno govoreći o ličnim tragedijama i deleći duboka i intimna osećanja sa publikom koja to prepoznaje.

Izazivajući jake reakcije, ona svoje književne večeri naziva Susretima duša, a tokom trajanja večeri, suze i zagrljali rušili su jaz između slušalaca i govornika.

Na samom kraju, njene četiri knjige („Dobro je“; „Rukopis moga brata“ ; „Ne bih ovo mogla bez tebe“ i „Rekla mi je volim te“ ) izložene su u prodajne svrhe pred posetioce izložbe, a neki su iskoristili priliku i za fotografisanje.

M.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2019.11.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen