Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/247/izai-mi-na-teglu/

Verzija za štampu / To ScreenviewIZAĐI MI NA TEGLU!


I ove godine "izlazimo na teglu": pripremite se za 20. septembar


Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornu manifestaciju na teritoriji cele zemlje tokom koje se u formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra meseca, organizuje takmičenje u pripremanju ajvara.

Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu. Kvalifikacionim takmičenjem u svakom od gradova biraju se pobednici koji se na finalnom takmičenju bore za prestižnu titulu najboljeg ajvar - majstora u državi.


Manifestacija je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, sve to promeša i na kraju postigne ono zbog čega je i nastala – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija!


Karavan je u prethodne dve sezone posetio 40 gradova, imao preko 3.000 učesnika, 8.000 proizvedenih tegli i proglasio najajvar majstore za 2014. i 2015.godinu. U svakom od gradova u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara, a celokupna proizvedena količina ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje.


Karavan manifestacije IZAĐI MI NA TEGLU se planirano širi i u trećoj sezoni posetiće preko 25 gradova širom zemlje. Pripremljene su nove programske aktivnosti za takmičare i posetioce, još više zabave, nagradne igre za prisutne, vrednije nagrade, a nismo zaboravili ni najmlađe čije nas je ushićenje i nasmejanost nagnalo da tom segment programa dodamo dosta noviteta.


Kako u prethodnim tako i u ovoj godini takmičarima će takođe biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje.

Propozicije i prijave možete ovde preuzeti, a za sve informacije slobodno dođite:
Opština Srbobran
Trg Slobode br. 4
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

Sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da nam “izađu na teglu”!

Propozicije takmičenja i prijavni list možete preuzeti ovde.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign