Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

TEODORA PRED SRBOBRANSKOM PUBLIKOM!


Dom kulture vas poziva na solistički koncert Teodore Mrkajić, koji će se održati 03.02.2020. godine u 18 časova u galeriji Doma kulture, Srbobran. Ulaz je slobodan


Teodora Mrkajić rođena je 1998. godine u Novom Sadu.

Muzičku školu upisuje prilično kasno, sa 13 godina. Završava četiri razreda niže škole ubrzano, za dve godine, kako bi stigla da je završi uporedo sa osnovnom školom. Osnovnu muzičku školu završila je u klasi prof Kondić Lazara, u Vrbasu, a uporedo i osnovnu školu "Petar Drapšin" u Turiji kao "Vukovac".

Nakon toga upisuje srednju muzičku školu u Subotici i nastavlja saradnju sa profesorom Kondićem. Srednju školu je završila sa skroz odličnim uspehom kroz sve četiri godine i proglašena je za Učenika generacije (2013-2017)

Nakon toga, iste 2017. godine upisuje Fakultet Muzičke Umetnosti u Beogradu, gde je trenutno student treće godine u klasi prof. Ognjena Popovića.

Tokom školovanja pravi veoma zapažene uspehe, donosi veliki broj prvih nagrada sa takmičenja, učestvuje u velikim projektima i koncertima i usavršava se radeći sa eminentnim profesorima iz zemlje i inostranstva. U srednjoj školi svira sa Subotičkom filharmonijom i sa svojih 16 godina ulazi u istoriju kao najmlađi član koji je svirao klarinet do tada. U toku studija ostvaruje još jedan veliki uspeh, a to je nastup u Beogradskoj filharmoniji, gde je svirala koncert pod vođstvom čuvenog dirigenta iz Velike Britanije Hauarda Grifitsa. 

Postavio: Administrator dana 2020.01.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin