Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/256/leto-uz-igru-i-druenje/

Verzija za tampu / To ScreenviewLETO UZ IGRU I DRUŽENJE!


Letnji raspust u Srbobranu izmamio je decu da dođu u još većem broju na igralište "Novo naselje"


Svakodnevno vrvelo je od mališana koji su se na igralištu iz kasarne, pored kanala vijali,ljuljali, igrali basket, odbojku, fudbal...

Graja svakodnevno trajala je tokom leta do večernjih sati. Nisu samo deca posetioci ovog igrališta. Tu su roditelji koji su i tvorci ovog igrališta kao i svi ostali iz komšiluka. Osvetljenje na igralištu je još jedna prednost da  priče traju i završavaju i duboko u letnje, tople noći.

- Gledamo da održavamo ovaj mali dečiji raj koliko možemo. Trava je uvek pokošena  i gledamo da nam se deca igraju i odrastaju u ekološki čistoj okolini. Svi mi ovde iz komšiluka, koliko ko može, brinemo o našem igralištu, kaže za naš portal jedna od majki koja je sa decom.

Ovog leta,tačnije tokom jula i avgusta održane su likovne radionice u kojima su učestvovala deca. Kreator ovih radionica bio je Neša Bugarski zajedno sa Savom Trifunovićem.

Deca su crtala uz pomoć uglja, a posle i sa voštanim bojicama. Bilo je tu mnogo zanimljivih radova a pokazao se i zavidan talenat kod pojedine dece.

- Za nas su svi oni bili mali umetnici predani svom radu i obavezama oko radionica, a naše je bilo da ih usmerimo i damo im podršku, kaže Sava Trifunović.

U petak 26.8. U 18h održana je izložba dečijih radova na igralištu uz druženje.

- Kolektivno smo se dogovorili i lepo organizovali, pa smo deci obezbedili palačinke koje smo tamo pekli, kokice smo kokali, sokiće doneli i upotpunili ovo lepo letnje druženje, kazala nam je Tamara Šijačić.


Igrarije neće prestati ni nakon raspusta, a ideja je još puno u vezi ovog igrališta. Ovo je pozitivan primer koji svakako zaslužuje pažnju. Veselo i pozitivno raspoloženje koje se širi ovim krajem neka bude podstrek i drugima. 

Sloga i velika kolegijalnost,"uradi sam" efekat imali su najviše udela u stvaranju ove šarene oaze za naše sugrađane.


T. Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign