Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

JOŠKA BROZ U SRBOBRANU


U sklopu predizborne kampanje Joška Broz, predsednik Komunističke partije kao gost OO SPS položio je cveće na spomenike borcima u Nadalju, Petru Drapštinu u Turiji i na spomenik Slobode u Srbobranu...


Kada je objavljeno da će unuk Josipa Broza Tita,aktuelni predsednik Komunističke partije u Srbiji biti na poslaničkoj listi Socijalističke partije Srbije, štampa je Jošku Broza nazvala Dačićev džoker.

Ovaj potez, odnosno stavljanje na listu kandidata za poslanike, vremešnog Joške Broza, predsednik SPS, Ivica Dačić je obrazložio kao znak sećanja na nekadašnje vreme  i predsednika SFRJ.U Srbobran je Broz došao u petak. Najpre je posetio kabinet predsednika opštine, Zorana Mladenovića i nakon kratkog razgovora u pratnji srbobranskih mladih socijalista najpre je otišao u Nadalj, gde je položio cveće na spomenik palim borcima u II Svetskom ratu.

Potom se poklonio senima generala Petra Drapšina i položio cveće na njegov spomenik.

U ime turinskih socijalista, Dejan Jandrić, gostu je poklonio čuvenu turinsku bricu.

Po povratku u Srbobran odao poštu svim stradalim žrtvama II Svetskog rata, položivši sa predsednikom OO SPS, Zoranom Mladenovićem cveće na spomenik Slobode u Srbobranu. 


Mnogi srbobranci iskoristili su priliku da se fotografišu sa Joškom Brozom i porazgovaraju sa njim. Jedan od njih je i Steva Rnić, nekadašnji rukometaš i jedan od pripadnika najtalentovanije generacije srbobranskih rukometaša, koja je rukometni klub iz Srbobrana dovela do druge rukometne lige u SFRJ.


Pored predstavnika SPS i članova OO SPS, u delegaciji koja je dočekala Jošku Broza bili su i predstavnici svih boračkih udruženja koja postoje u našoj opštini.

Prliku da ovekoveči susret sa Brozom iskoristio je i naš sugrađanin Koler Karolj. On i Joška Broz su ista generacija (1947.), a Koler je stariji od Broza 15 dana.

Na kraju ove kratke posete Srbobranu, Joška Broz bio je gost na svečanoj akademiji koju je povodom Međunarodnog dana Roma organizovalo Udruženje Roma "Osmi april". U svom obraćanju Broz je pokazao da razume sve muke kroz koje prolaze građani Srbije i kazao kako i sam teško živi od penzije koja je 18.000 dinara.
- Kad smo bili drugovi živeli smo kao gospoda, a sad kad smo gospoda kako živimo? Ja sam siguran da u ovoj sali nema nikoga ko dobro živi i ko je zadovoljan, kazao je Broz, a iz njegovog obraćanja izdvajamo detalj kada je podsetio kako se nekada živelo u SFRJ:

 

 

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.04.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 57
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen