Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

VATROGASCI U OŠ V. KARADŽIĆ IZVODE VEŽBU


Iz OŠ „ Vuk Karadžić“ stigla nam je informacija da će PVSJ Srbobran izvesti javnu pokaznu vežbu u školi 9.9.2016. godine sa početkom u 9 i 45 časova.


Tema vežbe je lokalizacija i gašenje požara u delu školskih prostorija. Ciljevi ove aktivnosti ogledaju se u vežbanju primene taktičkog pristupa PSVJ Srbobran prilikom gašenja požara i pretrage prostorija zbog lica koja se nisu pravovremeno evakuisala, vežbanje zajedničkog delovanja sa zaposlenima u školi, priprema zaposlenih za postupanje u slučaju nastanka požara, kao i obuka o načinima sprovođenja pravovremene evakuacije.Opšti cilj javne pokazne vežbe je demonstracija i popularizacija poziva vatrogasaca-spasilaca među učenicima, radnicima i građanstvom.

U ovoj vežbi učestvovaće svi zaposleni i učenici škole, tako da iz uprave škole obaveštavaju roditelje i građanstvo da je u pitanju simulacija situacije požara, odnosno preventivna vežba.
 


U svojoj izjavi direktor škole Julkica Popović istakla je svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Vatrogasnom jedinicom Srbobran, kao i posebno zadovoljstvo što će se pokazna vežba odvijati u njihovoj školi, ističući da je akcenat uvek na prevenciji nepovoljnih događaja, te da se oni mogu u značajnoj meri sprečiti ukoliko su svi akteri školskog života blagovremeno i adekvatno za njih edukovani.

Pokazna vežba je prema svom planu odobrenom od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno Sektora za vanredne situacije, javna, tako da će biti zabeležena od strane medija, a snimljeni materijal će se koristiti u edukativne i preventivne svrhe.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.09.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 90
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen