Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/263/vatrogasci-u-o-vkaradi-izvode-vebu/

Verzija za tampu / To ScreenviewVATROGASCI U OŠ V. KARADŽIĆ IZVODE VEŽBU


Iz OŠ „ Vuk Karadžić“ stigla nam je informacija da će PVSJ Srbobran izvesti javnu pokaznu vežbu u školi 9.9.2016. godine sa početkom u 9 i 45 časova.


Tema vežbe je lokalizacija i gašenje požara u delu školskih prostorija. Ciljevi ove aktivnosti ogledaju se u vežbanju primene taktičkog pristupa PSVJ Srbobran prilikom gašenja požara i pretrage prostorija zbog lica koja se nisu pravovremeno evakuisala, vežbanje zajedničkog delovanja sa zaposlenima u školi, priprema zaposlenih za postupanje u slučaju nastanka požara, kao i obuka o načinima sprovođenja pravovremene evakuacije.Opšti cilj javne pokazne vežbe je demonstracija i popularizacija poziva vatrogasaca-spasilaca među učenicima, radnicima i građanstvom.

U ovoj vežbi učestvovaće svi zaposleni i učenici škole, tako da iz uprave škole obaveštavaju roditelje i građanstvo da je u pitanju simulacija situacije požara, odnosno preventivna vežba.
 


U svojoj izjavi direktor škole Julkica Popović istakla je svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Vatrogasnom jedinicom Srbobran, kao i posebno zadovoljstvo što će se pokazna vežba odvijati u njihovoj školi, ističući da je akcenat uvek na prevenciji nepovoljnih događaja, te da se oni mogu u značajnoj meri sprečiti ukoliko su svi akteri školskog života blagovremeno i adekvatno za njih edukovani.

Pokazna vežba je prema svom planu odobrenom od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno Sektora za vanredne situacije, javna, tako da će biti zabeležena od strane medija, a snimljeni materijal će se koristiti u edukativne i preventivne svrhe.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign