Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

OD SUTRA ZABRANA KRETANJA OD PET POPODNE DO PET UJUTRO


Predsednik  Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na večerašnjoj konferenciji za novinare da će predložiti Vladi da od sutra zabrana kretanja bude produžena i da traje od 17.00 do 5.00 sati ujutru.


Vučić je upozorio na to da ako i to ne bude dovoljno, ova mera će biti pojačana i dalje, i ponovio molbu građanima da ne izlaze napolje.

 

- Policijski čas će od sutra trajati ne od 20 sati, već od 17 sati. Što znači da će zabrana kretanja trajati 12 sati za one koji imaju manje od 65 godina, objasnio je on.

Vučić je rekao da je danas bio najteži dan za Srbiju, jer je utvrđeno da je zaraženo još 36 osoba, što je ukupno 171 zaraženi novim koronavirusom.

On je upozorio na to da će broj zaraženih biti svaki dan sve veći i veći, ukoliko građani Srbije ne promene svoje ponašanje.

- Ne terajte nas da uvodimo policijski čas 24 sata dnevno, poručio je Vučić i ukazao na to da će država biti prinuđena da produžava vreme zabrane kretanja, ako treba i do potpune zabrane, ukoliko građani ne budu striktnije poštovali mere Vlade.

- Već u utorak će biti 24 sata policijski čas, ako se ne budemo pridržavali navedenih mera, upozorio je on i dodao da će zabrana kretanja u ponedeljak biti od 14 sati, a već od utorka 24 časa.

Predsednik je još jednom apelovao na građane Srbije da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

- Radimo ovo da zaštitimo živote, rekao je Vučić i dodao:

- Velika je borba za ljude, na dnevnom nivou se borimo. To je borba za vaše živote i pre svega za živote naših roditelja, istakao je Vučić i dodao da za sve mere koje predlaže ima saglasnost svih lekara.

Nama je mnogo teško kada ovo moramo da saopštavamo. Po ceo dan i noć radimo, borimo se, ali naša disciplina očigledno nije na zavidnom nivou. Zato molim ljude da razumeju, apelovao je predsednik Srbije.

On je istakao da će Srbija imati više transportnih respiratora proporcionalno broju stanovnika nego najrazvijenije evropske zemlje, ne računajući Nemačku i najavio da će na Beogradskom sajmu biti obezbeđeno 3.000 kreveta, a širom Srbije još 5.000, u slučaju da se i našoj zemlji dogodi italijanski scenario.

Vučić je naglasio da ćemo imati više respiratora proporcionalno broju stanovništva od Italije, Holandije i svih ostalih.

Predsednik je napomenuo da Srbija nikada nije imala toliko respiratora, ali i da ćemo još raditi na nabavci novih, pri čemu sada imamo više slobodnih resporatora nego pre 15 dana. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin