Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

NAŠI IZ DUBAIJA POSLALI PORUKU


Naši Srbobranci javili su se iz Dubaija gde su ostali "zarobljeni". Aerodrom je zatvoren, a oni čekaju da vide šta će biti sa njima.


Naših dvoje sugrađana Dejan i Marika Bukovac su u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Otišli su turistički tamo 14. marta. U međuvremenu pandemija koronavirusa se proširila, aerodromi se zatvaraju, i tada nastaju problemi za njih.Kako se vratiti kući?!

Trenutno su bez mogućnosti da se vrate kući. Zajedno sa ljudima koji su sa njima preko agencije Way Out otišli u Dubai, uputili su apel, video poruku:

Inače svakodnevno su u komunikaciji sa našom ambasadom u Emiratima. Tamo ih je rečeno da je za njih zadužena Vlada Srbije. Da je zadatak ambasade da dostave spisak svih naših građana u Dubaiju i na osnovu toga vlada će poslati avion po njih.

Za naš sajt, Dejan Bukovac je rekao da je prilično velika neizvesnost kod građana Srbije u Dubaiju, da im najteže pada neizvesnost i nedostatak informacija. Svakodnevno se obraćaju ambasadi, ali za sada konkretan odgovor kada će i da li će po njih doći avion nisu dobili.

Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je ovog utorka da vlada uz pomoć predsednika Aleksandra Vučića intenzivno radi na vraćanju naših građana koji su zadržani na međunarodnim aerodromima u Evropi i svetu, kao i da su organizovani novi letovi.

Ministarka je za danas najavila let za Pariz.

- Za danas je, takođe, planiran još jedan let za Pariz, kojim bi nešto pre 22 sata trebalo da se u zemlju vrati još naših građana. Činimo sve što možemo da obezbedimo kako humanitarni kargo, koji je jako važan u ovim trenucima u borbi naše zemlje protiv virusa korona, tako i i svim našim ljudima da se vrate - rekla je Zorana Mihajlović za Tanjug.

Mihajlovićeva je dodala:

- Država je tu da brine o svim svojim građanima i građankama i da u ovom teškom vremenu za sve, kada je najvažnije da sačuvamo zdravlje i živote ljudi, pomogne svima koji su se našli u nelagodnim situacijama.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin