Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

POŽAR U ŠKOLI, DECA USPEŠNO EVAKUISANA!


Nakon što su se oglasile sirene, samo par minuta bilo je potrebno da se deca mirno evakuišu i napuste zgradu OŠ Vuk Karadžić...


Sve je izgledalo kao stvarno. Vatrogasna kola uz sirene pojavila su se ispred škole u 9.45h, tačno kako je i planirano i akcija je počela. Naime danas je održana vežba u kojoj su učestvovali pripadnici lokalne vatrogasne brigade, stanice policije i Doma zdravlja dr. Đorđe Bastić, a simulirana je situacija u kojoj je izbio požar u školskoj kuhinji.

Kada su se sirene oglasile iz učionica u kojim se odvijala nastava, mirno i u savršenom redu počeli su da izlaze učenici, predvođeni svojim nastavnicima. Organizovano, u vrlo kratkom roku, bez panike, napustili su objekat.

Čitava akcija gašenja požara, evakuacije i zbrinjavanja povređenih trajala je 15 minuta što ukazuje na spremnost da se pravovremeno reaguje u stvarnoj, sličnoj situaciji.

- Želim da se zahvalim kolegama, učenicima i nastavnom osoblju, medicinskim radnicima i policajcima, koji su su učestvovali u pokaznoj vežbi, i da svima čestitam posebno ističući važnost stalne pripravnosti i uvežbanosti svih delova društva koji učestvuju u rešavanju vanrednih situacija. Ovakve vežbe veoma su korisne. Svi bi trebali znati kako da se ponašamo u ovakvim situacijama, da znamo kako da sprovedemo evakuaciju i zaštitimo ljude. Koordinacija i saradnja sa ostalim službama je veoma važna i danas je upravo prikazano kako to treba da funkcioniše, rekao je Komandir vatrogasne jedinice Damir Madžgalj, a po završetku pokazne vežbe Julkica POpović, direktorka OŠ Vuk Karadžić je istakla:

- Ovakva akcija organizovana je u školi po prvi put posle nekoliko decenija. Pokazna važba ove vrste je za nas od velike važnosti. Podjednako za učenike, nastavnike i pomoćno osoblje, jer u realnoj situaciji, ako ne prođemo kroz ovakve obuke, sigurno bi bilo neprimerenih reakcija. Sada znamo kako reagovati u vanrednoj situaciji ove vrste i nadam se da ćemo i u buduće imati slične vežbe. Deca i nastavnici su se pokazali kao veoma dobri, svi su dobro odradili zadatke, posebno vatrogasci i medicinska služba, i veoma sam zadovoljna prikazanim.

Blago žaljenje što akciji nije prisustvovalo više građana izrazila je dr Jelena Radovanović iz Doma zdravlja.

-  Ljudi treba da vide ovakve vežbe, da nauče kako reagovati i šta učiniti u ovakvim situacijama. Razvijene države rade na ovakvim obukama, ne samo sprecijalizovanih službi već i svih građana...

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.09.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 70
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen