Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

MALI MATURANTI RADE PROBNI ZAVRŠNI ISPIT


U naredna tri dana učenici osmog razreda osnovnih škola radiće probni završni ispit. U skladu sa učenjem na daljinu koje se realizuje zbog pandemije COVID-19, probni završni ispit će se raditi on line, na platformi koju je pripremilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


U prethodnom periodu svaki učenik osmak je dobio svoju ličnu šifru na osnovu koje se ulogovao na platformu i uradio demo verziju testa.

Sutra će raditi probni test iz srpskog jezika, u četvrtak iz matematike, a u petak kombinovani test kojim se proverava stečeno znanje iz biologije, hemije, istorije, fizike i hemije.

Cilj probnog testiranja je da se učenici završnog razreda osnovnih škola upoznaju sa vrstama zadataka koji će biti na zavšnom ispitu, sa načinom rada i potrebnim nivoima znanja, a pre svega da na osnovu rezultata procene svoj trenutni nivo znanja. Nakon uradjenog probnog završnog ispita učenicima se sugeriše samoprocena sopstvenog postignuća. Na osnovu njega će uvideti koja su znanja usvojili, a šta je još potrebno da savladaju i nauče, u čemu će im pomoći njihovi nastavnici.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.04.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin