Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

POTPISANA DVA UGOVORA - NAZNAKA DA ULAZIMO U NORMALNE TOKOVE


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opština Srbobran potpisali su dva ugovora o zajedničkim ulaganjima u dva projekta - izgradnju veznog vodovoda između izvorišta i fabrike vode u Turiji, i izvođenja radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama Srbobran i Turija.


Ugovore su potpisali Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

- Prema prvom ugovoru, vrednost projekta je 12,9 miliona dinara, pri čemu će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojiti 10,3 miliona, a opština Srbobran 2,5 miliona dinara, ili 20 odsto ukupne sume. Naša obaveza je i plaćanje PDV-a. U drugom ugovoru, naš partner iz Pokrajinske vlade obavezao se da izdvoji 4,2 miliona dinara, istu sumu ćemo obezbediti i mi iz lokalnog budžeta, uz plaćanje PDV-a, a projekat ukupno vredi 10,2 miliona dinara, rekao je Paroški i dodao:

- Ova dva ugovora naznaka su da se vraćamo u normalne tokove delovanja i poslovanja, iako situacija sa epidemijom COVID-19 još uvek nije gotova i moramo biti obazrivi, pripravni i spremni da reagujemo, pomognemo građanima i na svaki način zaštitimo njihovo zdravlje, posebno naših najstarijih sugrađana. I pored svega i dominantno usmerene pažnje na drugu stranu, nismo propustili šansu da konkurišemo na dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i na oba smo dobili značajnu finansijsku podršku za njihovu realizaciju.

Takođe, prilikom obraćanja novinarima Paroški je naglasio:

- Oba projekta su nam veoma važna; nakon skoro kompletnog završetka rekonstrukcije i obnove vodovodnog sistema u Nadalju, naš plan je da isto u narednom periodu sprovedemo i u Turiji, u kojoj ćemo graditi novu fabriku vode. Za to nam je bilo potrebno da sprovedemo vodu od izvorišta do pozicije na kojoj će se fabrika nalaziti i sada smo dobili više od 10 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za izgradnju ovog veznog vodovoda. U Turiji je do sada rekonstruisano oko 50 odsto vodovodnog sistema, ali je obezbeđivanje kvalitetnije pijaće vode potrebno i da gradimo fabriku vode. Da bi smo krenuli sa radom potrebno je obezbediti povezivanje za izvorištem. što nam je sada značajno olakšano. Drugi ugovor na jednom projektu udružuje potencijale tri partnera: Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Javnog vodoprivrednog preduzeća 'Vode Vojvodine' i naše opštine. Zajedno ćemo uređivati kanalsku mrežu u cilju boljeg odvodnjavanja zemljišta i stvaranja uslova za efikasniju poljoprivrednu proizvodnju. Radovi na izmuljivanju i uklanjanju vegetacije vršiće se na Krivaji, u ukupnoj dužini od skoro 4 kilometra, kao i na Beljanskoj bari na kojoj će se uz uklanjanje vegetacije, raditi i na uređenju propusta na jednom kanalu u ataru Turije, saopštio je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.05.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin