Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

UGOSTITELJSKI OBJEKTI OD DANAS OTVORILI VRATA ZA GOSTE


Tim povodom danas je održana vanredna telefonska sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije koji je u skladu sa odlukama Vlade republike Srbije doneo sledeće zaključke:


 

I Počev od 4. maja 2020. godine pravna lica i preduzetnici koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića u ugostiteljskim objektima i prodaju hrame za nošenje, pružanje usluga mogu da obavljaju, odnosno posluživanje korisnika mogu da vrše i neposredno u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvoremom – uz primenu preventivnih mera propisanih ovom odlukom i utvrđenih aktom poslodavca.

 

II Pravna lica i preduzetnici (poslodavci) koji pružaju usluge u delatnostima iz tačke 1. dužni su da, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, primene sve preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a nosebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. (organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, obaveznu dezinfekciju mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom, kao i dodatne mere, ograničenog broja lica u prostoriji, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica i od korisnika usluga – za pružanje usluga u zatvoremom prostoru), i da u tom smislu dopune poseban plan primene mera iz stava 1. ove tačke.

III Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji Opštine Srbobran na period od 07:00 do 17:00 časova.

IV Preporuke za rad ugostiteljskih objekata u sklopu primene mera prevencije širenja COVID-19 možete preuzeti na linku: www.zdravlje.org.rs/filesnew/docs/Preporuke-kovid/Preporuke-za-ugostiteljske-objekte.pdf

Komandant opštinskog štaba

Radivoj Paroški. 

Postavio: Administrator dana 2020.05.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin