Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2819/ugostiteljski-objekti-od-danas-otvorili-vrata-za-goste/

Verzija za tampu / To ScreenviewUGOSTITELJSKI OBJEKTI OD DANAS OTVORILI VRATA ZA GOSTE


Tim povodom danas je održana vanredna telefonska sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije koji je u skladu sa odlukama Vlade republike Srbije doneo sledeće zaključke:


 

I Počev od 4. maja 2020. godine pravna lica i preduzetnici koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića u ugostiteljskim objektima i prodaju hrame za nošenje, pružanje usluga mogu da obavljaju, odnosno posluživanje korisnika mogu da vrše i neposredno u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvoremom – uz primenu preventivnih mera propisanih ovom odlukom i utvrđenih aktom poslodavca.

 

II Pravna lica i preduzetnici (poslodavci) koji pružaju usluge u delatnostima iz tačke 1. dužni su da, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, primene sve preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a nosebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. (organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, obaveznu dezinfekciju mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom, kao i dodatne mere, ograničenog broja lica u prostoriji, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica i od korisnika usluga – za pružanje usluga u zatvoremom prostoru), i da u tom smislu dopune poseban plan primene mera iz stava 1. ove tačke.

III Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji Opštine Srbobran na period od 07:00 do 17:00 časova.

IV Preporuke za rad ugostiteljskih objekata u sklopu primene mera prevencije širenja COVID-19 možete preuzeti na linku: www.zdravlje.org.rs/filesnew/docs/Preporuke-kovid/Preporuke-za-ugostiteljske-objekte.pdf

Komandant opštinskog štaba

Radivoj Paroški.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign