Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2820/ukupan-broj-pozitivnih-na-covid-19-u-optini-srbobran-porastao-na-17u-vojvodini-trend-opadanja-novoinficiranih/

Verzija za tampu / To ScreenviewUKUPAN BROJ POZITIVNIH NA COVID 19 U OPŠTINI SRBOBRAN PORASTAO NA 17, U VOJVODINI TREND OPADANJA NOVOINFICIRANIH


Na osnovu poslednjih zvaničnih podataka ukupan broj pozitivnih na virus covid 19 u našoj opštini, od početka pandemije povećan je za još dvoje, tako da je ukupan broj inficiranih - 17 naših sugrađana. U samoizolaciji se nalazi 18 naših sugrađana.


Na nivou Vojvodine beleži se trend opadanja broja novoobolelih od Covid 19 infekcije uz istovremeno smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.


U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid 19 infekcije u ovom trenutku leči 38, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, u KCV su na mehaničku ventilaciju priključena tri, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.


U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, otvorenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno se nalazi 38, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 36 pacijenata.


Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid 19 infekcije se leči sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.


U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih, a time i konačne pobede nad epidemijom virusa Covid 19, na teritoriji cele AP Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja, kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu AP Vojvodina.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign