Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ARTIKULTURIZACIJA

PRIJAVITE SE ZA LIKOVNO KREATIVNU RADIONICU


Likovno-kreativna radionica „Bojom do osmeha i znanja“ izrodila se kao plod zajedničke ideje Doma kulture Srbobran i master likovnog umetnika Đorđa Ćorića, da deci koja žele da se bave kreativnim radom (deca od 7 do 15 godina) pruže priliku za druženje..


Na radionicu se možete prijaviti pozivom na broj Doma kulture Srbobran 021/731-919 svakog radnog dana do 12. juna u periodu od 08 – 14 časova (prilikom poziva ostavite ime i prezime deteta, broj godina i kontakt telefon kako bismo vas obavestili o danima i satnicama održavanja radionice).

Radionica će biti organizovana u prostoru Doma kulture Srbobran, počevši od 15. juna. Tačno određeni termini će biti naknadno objavljeni (dva puta nedeljno u trajanju od sat i po vremena).

Likovno – kreativna radionica „Bojom do osmeha i znanja“ bazirana je na idejnom rešenju da kroz kreativno-stvaralački pristup najmlađima pruži kako šansu za kvalitetnu razonodu i druženje, tako i da kroz energiju prijatne atmosfere upoznaju mogućnosti različitih likovnih tehnika i njihovih kombinacija (crtanje, slikanje…). Podsticaj najmlađih da kroz likovno stvaralaštvo iskažu ono što žele da kažu ili osećaju je zdrav temelj prirodnog oslobađanja i slobode izražavanja koji inovativno deluje kako na samo dete tako i na publiku koja kroz delo ne upoznaje samo delo nego i mladog autora. Likovno izražavanje kroz određenu temu ili pak slobodu odabira teme i motiva pozitivno utiče na angažovanje dubljeg percipiranja okoline kod dece i pokreće kreativno snažniji i intelektualno produbljen balans u odnosu viđenog, usvojenog i izraženog. Dečije stvaralaštvo je jedno od najčistijih i najiskrenijih kazivanja, ali neretko i direktan dijalog sa starijom populacijom.

Svako dete može da ponese određene željene predloške (fotografije, knjige, enciklopedije…) sa željenim motivom na osnovu kojih ćemo stvarati rad i na taj način podstaći dete da razmišlja o temi koju je odabralo. Na taj način razvijamo sposobnost korelacije sa drugim sferama koje jesu ili mogu biti deo odabranog motiva.

Ideja je da se kroz kreativnost deca međusobno upoznaju, oslobode, usvoje nove likovne veštine i znanja, upoznaju značenje boje i funkciju same boje i linije, ali ujedno i bar malo odvoje od televizije i lako dostupnih internet sadržaja.

Dom kulture Srbobran obezbeđuje celokupni materijal potreban za kreativno stvaralaštvo.

Radionicu vodi master likovni umetnik Đorđe Ćorić.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2020.06.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen