Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2865/ministar-sporta-drago-mi-je-to-sam-posetio-mlade-dudiste-u-turiji/

Verzija za tampu / To ScreenviewMINISTAR SPORTA - DRAGO MI JE ŠTO SAM POSETIO MLADE DŽUDISTE U TURIJI


Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije danas je posetio Džudo klub "Turija". Podsetićemo ovo je drugi put u poslednjih godinu dana da je Udovičić gost naše opštine. Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški podsetio je da je ministar omladine i sporta održao obećanje izrečeno u prvoj poseti Fudbalskom klubu Srbobran, pre nepunih godinu dana, i donacija koja je dogovorena u potpunosti je realizovana.


Prilikom današnje posete, Udovičić je prisustvovao demonstracionom treningu mladih džudista i razgovarao i sa opštinskim rukovodiocima o budućoj saradnji i podršci koje klubovima i lokalnoj samoupravi može pružiti Ministarstva omladine i sporta. Dočekao ga je špalir građana i sportisti kluba domaćina ispred škole i sportske sale u Turiji, sa kojima se ministar pozdravio i razmenio nekoliko rečenica.

- Drago mi je što sam posetio mlade džudiste u Turiji, jer je ovo klub koji je prošle godine proglašen za najbolji sportski kolektiv u opštini. Ovaj klub okuplja više od 70 dece, a na listi Džudo saveza Srbije, u konkurenciji preko 100 klubova ovaj mali ali uspešan klub nalazi se na sedamnaestom mestu. To pokazuje da jedna mala lokalna uprava sa domaćinskim poslovanjem i odgovornim pristupom, može da iznedri vrhunske šampione i da se bori sa najvećim lokalnim samoupravama i gradovima. Na ovaj način pokazujemo da ne pravimo razliku između velikih i malih sportkih klubova i da ne postoje prioritetne lokalne samouprave, kazao je u razgovoru sa novinarima Udovičić i dodao:

- Zahvaljujem se predsedniku opštine Radivoju Paroškom, koji je ove godine skoro duplirao budžet za omladinu i sport. Time je pokazao koliko je 2020. godina važna za opštinu Srbobran, kada je reč o razvoju omladine i sporta, i koliko je u samom vrhu prioriteta kada je reč o strateškim ciljevima opštine, rekao je ministar Vanja Udovičić.

Novinarima se obratio i predsednik opštine, Paroški:

- U našoj opštini postoji veliki broj registrovanih sportista i sportskih klubova, imamo preko 1.200 sportista koji se takmiče u raznim disciplinama, pa s toga ministar ima dobar razlog da nas poseti. Lokalna samouprava podržava, pre svega, rad sa mladom generacijom, imamo puno selekcija, a posebno treba istaći da se sa mladim sportistima radi stručno i pedagoški. Džudo klub 'Turija' je veoma dobro organizovan sportski kolektiv, koji svake godine ima sve više mladih sportista koji pokazuju svoj kvalitet na brojnim takmičenjima. Dobar rad ovog kluba pokazuje i to što rukovodstvo kluba uspeva da organizuje međunarodne turnire, jedan od takvih turnira okupi više od 500 sportista iz nekoliko zemalja. Činimo maksimalan napor da naši sportisti imaju dobre uslove za rad i u tom smislu smo na zavidnom nivou, rekao je ovom prilikom Paroški.

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign