Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SVE VIŠE BEBA U NAŠOJ OPŠTINI!


Ovaj podatak čuli smo danas prilikom dodele poklona koje su obezbedili opština i udruženje "Ruka spasa" za decu i majke koje su porodile tokom prvog kvartala ove godine. U našoj opštini prošle godine rođeno je preko 150 beba, a u prvih 4 meseca ove, 40 novorođenčadi je stiglo u našu opštinu, što je pokazatelj da se broj novorođene dece povećava iz godine u godinu i dobar je pokazatelj ispravne populacione politike.


Svaka porodica koja dobije prinovu od lokalne samouprave dobija 20.000 dinara, a ustaljena je praksa da kao mali znak pažnje svaka beba dobije posteljinu, dok udruženje "Ruka spasa" pokloni razne rukotvorine novorođenoj deci.

- Kad je populaciona politika u pitanju naša opština izdvaja značajna sredstva. U poslednjih nekoliko godina, svake godine imali smo više od 20 miliona dinara direktnih i indirektnih ulaganja. Obezbeđujemo besplatne užine za trećinu dece, subvencionišemo užinu za svu ostalu decu u vrtićima do školske dece, obezbedili smo besplatan prevoz za učenike na teritoriji naše opštine, subvencionišemo prevoz za đake srednjih škola, obezbedili smo studentske i sportske stipendije, obezbeđujemo besplatne udžbenike, izdvajamo za produženi boravak u školama, obezbeđujemo novac za socijalnu naknadu za treće i četvrto dete.a sve u cilju olakšanja i pomoći porodicama sa decom kako bi se pospešilo rađanje, kako bi se porodice proširile i kako bi smo imali što više dece, rekao je obraćajući se majkama danas u opštini, Radivoj Paroški, predsaednik opštine Srbobran, dodajući:

- Nadam se da su sve ove mere koje smo doneli uticale na trend povećanja broja dece u našoj opštini.

Čestitke roditeljima koji su dobili decu prvih četiri meseca ove godine, pored predsednika Paroškog, uputila je i Savka Lazić, predsednica Udruženja "Ruka spasa" koje je obezbedilo  kapice, čarapice i niz drugih rukotvorina za bebe, koje su izašle iz njihove radionice.

S.N.

Foto:L.P. 

Postavio: Administrator dana 2020.06.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin