Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PRIZNANJA ZA DOBROVOLJNE DAVAOCE KRVI


Svake godine u junu okupe se dobrovoljni davaoci krvi kako bi obeležili Svetski dan dobrovoljnih davalaca (14.06.) i kako bi se dodelila jubilarna priznanja. Ove godine najveće priznanje pripalo je Jožefu Djekeru koji je 100 puta do sada dao krv.


Njemu, ali i svim ostalim davaocima čestitke i zahvalnost na humanosti uputili su predsednik opštine, Radivoj Paroški i sekretar opštinskog Crvenog krsta, Zoltan Bergel.

- Zadovoljstvo je biti među humanim ljudima, koji nesebično daruju krv onima kojima je najpotrebnija. Spadamo u red opština u kojima je dobrovoljno davalaštvo dobro organizovano i lokalna samouprava je uvek spremna da pomogne i motiviše sve one koji iz akcije u akciju potvrđuju svoju humanost. Spremni smo da pomognemo vaše aktivnosti i damo dodatni doprinos izgradnji još humanijeg društva, rekao je između ostalog Paroški.

Do sada 35 puta krv su dali Ferenc Hodonicki i Slobodan Rakić, 20 puta dragocenu tečnost dali su Viktor Gaudai, Goran Hodonicki, Dejan Lazić, Vera Florijan, Sonja Savanović, Goran Kalenić, Božidar Nešić i Dejana Aleksijević.

Za deset dosadašnjih učešća u akcijama priznanje su dobili Đurđica Šobot, Nebojša Jojin, Srđan Radojković, Vukčević Glušević, Isidora Janković, Danijela Plavšić, Stevan Virag, Nataša Šijačić, Nada Šarčev, Goran Milošević, Dragana Maksimović, Zita Jović, Ana Miskin, Zdravko Tanasijin, Stojan Šarandžija, Laslo Šerfeze, Dušan Miković i Aleksandra Vrsajković, dok su za pet zahvalnicu primili Norbert Tot, Vesna Samardžija, Tatjana Ivanović, Karolina Smiljan, Marija Ćorić, Tomislav Divjaković, Slavica Ćosić, Miroslav Dimitrijević, Miloš Jakić, Saša Arizanov, Svetlana Tešanović, Marko Konatar i Miroslav Jeličić.

S.N.

Foto:P.L. 

Postavio: Administrator dana 2020.06.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin