Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2872/lokalna-samouprava-kontinuirano-razume-nae-potrebe/

Verzija za tampu / To ScreenviewLOKALNA SAMOUPRAVA KONTINUIRANO RAZUME NAŠE POTREBE


Ovo je izjavio dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić" prilikom posete koju je upriličio ovoj ustanovi predsednik opštine, Radivoj Paroški.


Njih dvojica, prilikom obilaska Doma zdravlja razgovarali su o zdravstvenoj zaštiti građana i uslovima u kojim funkcioniše Dom zdravlja.

- Lokalna samouprava kontinuirano razume potrebe Doma zdravlja i daje "zeleno svetlo" za njihovu realizaciju, od kadrovskog i tehničkog opremanja do infrastrukturnog razvoja. Saradnja menadžmenta Doma zdravlja i lokalne samouprave iznedrili su velika ulaganja u sam objekat, opremu i školovanje kadrova. Trenutno se istovremeno školuju 4 specijaliste, radiolog, dečiji stomatolog, pedijatar i lekar opšte medicine. istakao je dr Kladar, a Paroški je podsetio:

- Od kako smo preuzeli odgovornost za vođenje vlasti utrostručili smo izdvajanja za Dom zdravlja 'Dr Đorđe Bastić' . Ta cifra sada iznosi više od 28 miliona dinara. Naša primarna zdravstvena zaštita u sebi sadrži i elemente sekundarne, pružamo usluge raznih specijalističkih pregleda za koje se do nedavno moralo odlaziti u veće zdravstvene centre.. Finansiramo i školovanje budućih specijalista, sa ciljem da proširimo lepezu usluga u našoj zdravstvenoj ustanovi . Kada se na domaćinski i odgovoran odnos lokalne samouprave, nadogradi i briga pokrajinskih i republičkih organa vlasti, izvesno je da se može dobiti dobar rezultat rada i delovanja, upravo kao što je Dom zdravlja 'Dr Đorđe Bastić', a što je zvanično potvrdio i Institut za javno zdravlje 'Milan Jovanović Batut', koji je našu ustanovu prema kvalitetu rada, rangirao na drugo mesto u Srbiji.

U razgovoru, prilikom posete Paroškog Domu zdravlja, učestovali su dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo i socijalnu zaštitu i Milena Alargić, predsednica SO Srbobran.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign