Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PARO┼áKI: Socijalisti u Srbobranu svojim postupcima brinu samo o sebi, a ne o gra─Ĺanima


Gra─Ĺani ─çe 21. juna na republi─Źkim, parlamentarnim i lokalnim izborima birati svoje predstavnike koji ─çe u naredne ─Źetiri godine preuzeti odgovornost vršenja vlasti. Tim povodom, predsednik opštine Srbobran i poverenik SNS Srbobran, Radivoj Paroški, osvrnuo se na dosadašnji rad Srpske napredne stranke u Srbobranu koja je u prethodne ─Źetiri godine bila nosilac vlasti na lokalu, ali i na saradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima Socijalisti─Źkom partijom Srbije.


Prenosimo Intervju sa Radivojem Paroškim, predsednikom opštine Srbobran i poverenikom Srpske napredne stranke u Srbobranu:

Za svega nekoliko dana o─Źekuju nas izbori na svim nivoima. S obzirom da je Srpska napredna stranka u prethodnom mandatnom periodu bila nosilac vlasti u Srbobranu, kako ste zadovoljni do sada u─Źinjenim i koji su planovi za budu─çnost?

„Mogu da ka┼żem da sam veoma zadovoljan svim realizovanim projektima u periodu koji i nije previše dug da bi uspeli da ostvarimo sve ono što smo zacrtali kao cilj. Podseti─çu vas da sam na mesto predsednika došao sredinom 2017. godine, ali i pored toga mislim da smo uspeli da ostvarimo veoma dobre rezultate koji idu u korist svim gra─Ĺanima opštine Srbobran. Mojim saradnicima i meni je bilo veoma va┼żno da ─Źujemo potrebe gra─Ĺana i da pokušamo svoj plan razvoja da usmerimo upravo u tom pravcu i zato je va┼żno da nakon lokalnih izbora nastavimo sa ulaganjima u bolji ┼żivotni standard naših gra─Ĺana“.

Srbija je prošla kroz velika iskušenja kada je kriza sa korona virusom u pitanju. Kako ste zadovoljni odzivom volontera u Srbobranu?

„Ponosan sam na koji na─Źin je naša dr┼żava uspela da odreaguje na tešku situaciju u kojoj smo se našli. Lokalna samouprava se tako─Ĺe trudila da svim gra─Ĺanima omogu─çi da što lakše prebrode period koji je sada ve─ç iza nas. Na terenu i u kol centrima imali smo na raspolaganju više od 100 volontera, me─Ĺu kojima je ve─çina bila iz redova Srpske napredne stranke. Naravno, bilo je gra─Ĺana koji nisu strana─Źki aktivni niti pripadaju bilo kojoj politi─Źkoj opciji, ali su izrazili ┼żelju da pomognu i ja sam im beskrajno zahvalan na tome“.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Srbobran odbornici Socijalisti─Źke partije Srbije su u nekoliko navrata napuštali sednicu nezadovoljni odlukama koje se donose. Kako komentarišete postupke koalicionih partnera koji ─Źine deo vladaju─çe ve─çine?

„Fascinira me mr┼żnja koju predstavnici Socijalisti─Źke partije u Srbobranu imaju prema Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsedniku Aleksandru Vu─Źi─çu. Mislim da to nikada nisu krili, ali su na poslednjoj sednici potpuno javno i bez ustru─Źavanja pokazali da gra─Ĺanima opštine Srbobran ne ┼żele dobro, a sve to zbog sopstvenih predizbornih interesa. Na dnevnom redu Skupštine našla se odluka o prvom rebalansu bud┼żeta gde je predvi─Ĺena izgradnja poveznog cevovoda za fabriku vode u Turiji i javnog prevoza na teritoriji Opštine, a odbornici Socijalisti─Źke partije ne samo da nisu podr┼żali odluke od velike va┼żnosti za našu lokalnu zajednicu, ve─ç su i napustili skupštinsku salu, što dovoljno govori koliko im je stalo do interesa gra─Ĺana opštine Srbobran“.

Da li vas je iznenadio ovakav stav doskorašnjih koalicionih partnera?

„Iskren da budem, nije. Nakon dogovaranja sa organizatorima protesta protiv Aleksandra Vu─Źi─ça, u─Źestvovanja njihovih ─Źlanova Opštinskog odbora u šetnjama protiv predsednika Republike, osporavanjem odluka od va┼żnosti za sve gra─Ĺane opštine Srbobran, pritiscima na rukovodstvo Centra za socijalni rad da omogu─çe socijalnu pomo─ç gra─Ĺanima koji to ne zaslu┼żuju i otvorenim napadanjem Srpske napredne stranke, nisam iznena─Ĺen što je u predizbornoj kampanji samo izašlo na videlo ono što je ve─ç davno moglo da se pretpostavi. Za sve ove tvrdnje posedujemo foto dokumentaciju. Interesantna ─Źinjenica je i da su socijalisti daleko više truda ulo┼żili da kum Zorana Mladenovi─ça pobedi Srpsku naprednu stranku na izborima za Mesne zajednice, nego što su se anga┼żovali da pomognu pobedi Aleksandra Vu─Źi─ça na predsedni─Źkim izborima, iako smo išli sa zajedni─Źkim kandidatom. Mr┼żnja socijalista prema Srpskoj naprednoj stranci je tolika da jedini nisu u─Źestvovali u volonterskim aktivnostima za vreme vanrednog stanja“.

Socijalisti─Źka partija Srbije je na pokrajinskom i republi─Źkom nivou imala odre─Ĺene resore koji su mogli da opštini Srbobran donesu brojne benefite. Da li je u tom pogledu ostvarena neka vrsta saradnje sa višim nivoima vlasti?

„Funkcioneri Socijalisti─Źke partije Srbije u Srbobranu ne samo da nisu imali volju da pomognu našoj lokalnoj samoupravi da obezbedi sredstva preko njihovih sekretarijata i ministarstava nego nisu nalazili za shodno da dolaze na posao. Više su vremena provodili u kafi─çima nego na svojim radnim mestima, pa zato i ne ─Źudi da recimo Ministarstvo lokalne samouprave, koje je bilo pod kontrolom socijalista, nije opredelilo nijedan dinar za kanalizaciju u opštini Srbobran iako je mnogim opštinama i gradovima to bio jedan od na─Źina rešavanja ovog problema. Primera radi, Srpska napredna stranka je zahvaljuju─çi podršci Sekretarijata za poljoprivredu uspela da potpuno rekonstruiše vodovod u Nadalju i sanira vodovodne šahtove na teritoriji cele Opštine. Tako─Ĺe je to bio slu─Źaj i kada su atarski putevi u pitanju, što naši poljoprivrednici svakodnevno imaju priliku da primete“.

Ako se sagledaju sve iznesene ─Źinjenice, kakva je budu─çnost saradnje Srpske napredne stranke i Socijalisti─Źke partije u Srbobranu?

Ako Socijalisti─Źka partija Srbije u Srbobranu otvoreno napada predsednika Srbije Aleksandra Vu─Źi─ça, ne podr┼żava va┼żne odluke od zna─Źaja za sve naše gra─Ĺane i pokušava da deluje opoziciono prema vlasti u kojoj i sama u─Źestvuje, mislim da je dalja saradnja neostvariva. Srpskoj naprednoj stranci ─çe interes gra─Ĺana uvek biti na prvom mestu a to je stav koji ne dele i naši koalicioni partneri, koji o─Źigledno imaju druge prioritete“, nedvosmisleno je obrazlo┼żio Paroški.

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.06.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
O┼á ┼Żarko Zrenjanin U─Źa
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin