Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

DOM ZDRAVLJA DOBIJA DIGITALNI RADIOGRAF


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za finansiranje i sufinasiranje izgradnje, održavanja i opremanja 47 zdravstvenih ustanova u Vojvodini za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 420 miliona dinara.


Ugovor vredan pet miliona dinara, potpisao je dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić". Na osnovu ovog ugovora Dom zdravlja dobija digitalni radiograf.

Dr Kladar


"Ovo je još jedno veoma značajno opremanje našeg Doma zdravlja. Dobili smo najmoderniji digitalni radiograf, koji obezbeđuje kvalitetniju sliku prilikom snimanja, njeno lako korišćenje na računarima, a za nas je važno i da umanjeju troškove koje smo do sada imali pri korišćenju starog aparata. Xvala Pokrajinskoj vladi na podršci našoj ustanovi i svim građanima, jer ovim opremanjem dodatno podižemo kvalitet usluge u Domu zdravlja", rekao je nakon potpisivanja ugovora dr Kladar, direktor DZ "Dr Đorđe Bastić".

„Zatekli smo 2016. godine veoma loše stanje u zdravstvenom sistemu kada je reč o opremi, zdravstvenoj infrastrukturi, ali i o zaradama zdravstvenih radnika. Za protekle četiri godine uspeli smo da povećamo obim finansijskih ulaganja u ovu oblast postavivši rekonstrukciju celokupnog zdravstvenog sistema u prvi plan, što je i rezultiralo njegovim brzim oporavkom“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, u junu 2016. godine zatečena je samo jedna angio-sala na Intitutu u Sremskoj Kamenici, a danas ih u Vojvodini imamo devet.

„Na početku mandata bavili smo se održavanjem starih aparata, a danas se bavimo nabavkom najsavremenije opreme i to je rezultat zajedničkog rada. Za sve preostale nerekonstruisane opšte bolnice i klinike imamo jasan plan, građevinsku dozvolu i dokumentaciju i to je posao koji nas očekuje u narednom periodu“, naveo je predsednik.

Dobri četvorogodišnji rezultati u oblasti zdravstva, kako je naveo, bili su osnova i za veoma dobro, profesionalno i organizovano postupanje celog zdravstvenog sistema u borbi protiv virusa kovid 19.

„Celom zdravstvenom sistemu Vojvodine dugujemo veliku zahvalnost. U borbi protiv ovog virusa mi smo odigrali ključnu ulogu i postigli velike rezultate Vaša snaga, potencijal i sve ono što smo zajedno uradili garantuju da ćemo imati snage da i u drugim sferama zdravstvene zaštite budemo najbolji kao što smo to bili i do sada“, poručio je predsednik Mirović, podsetivši da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio zahvalnost zdravstvenom sistemu Vojvodine na dobrim rezultatima ostvarenim tokom epidemiološke krize.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković istakao je da je na početku mandata cilj Pokrajinske vlade bila revitalizacija zdravstvenog sistema Vojvodine, te da se u tome uspelo pre svega zahvaljujući kontinuiranom ulaganju.

„Pokrajinska vlada i predsednik Mirović od početka su imali jasan cilj - da se zdravstveni sistem Vojvodine postavi na vrh liste prioriteta. Poboljšali smo zdravstvene usluge i opravdali sve ono što smo radili u protekle četiri godine, jer zdravlje nema alternativu“, izjavio je sekretar Gojković. 

Postavio: Administrator dana 2020.06.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin