Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ARTIKULTURIZACIJA

FESTIVAL SLOBODNA ZONA U SRBOBRANU


Od 08. 07. pa sve do kraja jula, publika u Srbobranu imaće priliku da vidi 4 filma koji su prikazani na prošlogodišnjem festivalu „ Slobodna zona“


Slobodna zona je filmski festival osnovan 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu.

Posle Festivala koji se dešava svake godine u novembru, festival kreće na turneju Slobodne zone gde publici u manjim gradovima, mestima i selima prikazuje 5 do 7 najboljih filmova sa prethodnog festivalskog izdanja.

Dom kulture ove godine se odlučio za 4 filma koja će svake srede tokom jula biti prikazani na već dobro poznatom mestu – terenu iza sportske hale od 21,15.

08.07. Alis i gradonačelnik

15.07. Okrug

22.07. Moje neverovatno leto sa Tes

29.07. Zvezda od 100kg


Projekcije se održavaju na otvorenom uz poštovanje mera koje je donela Vlada Republike Srbije, projekcije su besplatne

NAJAVA ZA PRVU PROJEKCIJU!

Festival Slobodna zona u Srbobranu!Treća bioskopska projekcija u Srbobranu, u okviru „Kulturnog leta 2020.“ biće održana u sredu 8. jula sa početkom u 21:15, na košarkaškom terenu iza sportske hale, a prikazivaće se film „Alis i gradonačelnik“.

O filmu:

Gradonačelnik Liona, Pol Terano, pati od egzistencijalne krize. Nakon 30 godina u politici, oseća se potpuno prazno i lišen ideja. Kako bi to prevazišao, Pol angažuje mladu i pametnu filozofkinju, Alis Ajman, za neobičan posao predlaganja ideja Gradskoj skupštini. Kroz njihov odnos reditelj na duhovit i dirljiv način preispituje savremeni život, kroz filter dve generacije. Dijalog dveju dijametralno suprotnih ličnosti koje preispituju sve ono u šta su do tada verovale.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

  

Postavio: Administrator dana 2020.07.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 65
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen