Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ARTIKULTURIZACIJA

SVE PESME NAGRADJENE LENKINIM PRSTENOM


Nedavno je Dom kulture u saradnji sa pesnikom i recitatorom Goranom Blagojevićem podsetio na sve pesme koje su se okitile prestižnom književnom nagradom "Lenkin prsten".


Svake godine u novembru Dom kulture Srbobran dodeljuje nagradu koja nosi ime Lenke Dunđeski koja je bila muza i inspiracija Lazi Kostiću da napiše čuveenu, po mnogima najlepšu i najpotresniju ljubavnu pesmu na srpskom jeziku, "Santa Maria Della Salute". Do sada ukupno je nagrađeno, od 2006.godine, 14 pesnika.

U dvorištu Doma kulture ovog avgusta, uz pratnju gitare, uključujući i pesmu "Santa Maria  Della Salute, izgovorio ih je u mikrofon i kameru Goran Blagojević, na radost svih ljubitelja poezije.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Lenkin prsten" su: Matija Bećković, Vojislav Karanović, Aleksandar Lukić, Blagoja Svrkota, Đorđe Nikolić, Đorđe Kuburić, Pero Zubac, Saša Radojčić, Blagoje Baković, Tanja Kragujević, Dragan Jovanović Danilov, Miroslav Aleksić, Jana Aleksić i Ivan Negrišorac.

Sve nagrađene pesme možete pročitati na sajtu Doma kulture.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.08.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 35
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen