Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2969/sve-pesme-nagradjene-lenkinim-prstenom/

Verzija za tampu / To ScreenviewSVE PESME NAGRADJENE LENKINIM PRSTENOM


Nedavno je Dom kulture u saradnji sa pesnikom i recitatorom Goranom Blagojevićem podsetio na sve pesme koje su se okitile prestižnom književnom nagradom "Lenkin prsten".


Svake godine u novembru Dom kulture Srbobran dodeljuje nagradu koja nosi ime Lenke Dunđeski koja je bila muza i inspiracija Lazi Kostiću da napiše čuveenu, po mnogima najlepšu i najpotresniju ljubavnu pesmu na srpskom jeziku, "Santa Maria Della Salute". Do sada ukupno je nagrađeno, od 2006.godine, 14 pesnika.

U dvorištu Doma kulture ovog avgusta, uz pratnju gitare, uključujući i pesmu "Santa Maria  Della Salute, izgovorio ih je u mikrofon i kameru Goran Blagojević, na radost svih ljubitelja poezije.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Lenkin prsten" su: Matija Bećković, Vojislav Karanović, Aleksandar Lukić, Blagoja Svrkota, Đorđe Nikolić, Đorđe Kuburić, Pero Zubac, Saša Radojčić, Blagoje Baković, Tanja Kragujević, Dragan Jovanović Danilov, Miroslav Aleksić, Jana Aleksić i Ivan Negrišorac.

Sve nagrađene pesme možete pročitati na sajtu Doma kulture.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign