Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

INICIJATIVE GRADJANA I NAŠE IDEJE SE POKLAPAJU


Ovo je danas izjavio prilikom obilaska završetka radova na uređenju platoa kod Žutog bunara i vrtića "Pepeljuga" u Srbobranu i vrtića "Pčelica" u Turiji, Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.


Ovih dana završeni su radovi na uređenju platoa kod Žutog bunara, zatim na fasadi vrtića "Pčelica" u Srbobranu, kao i trotoara i parkinga koji su uređeni i ispred vrtića "Pepeljuga" u Turiji. Danas je u pratnji Miloša Jovanovića, člana Opštinskog veća zaduženog za komunalno uređenje i Ninoslava Jokanovića, predsednika Saveta MZ Srbobran, ove lokacije obišao i lično se uverio u kvalitet radova predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koji je ovaj obilazak iskoristio i da porazgovara sa građanima.

- Sve ovo je finansirano iz budžeta opštine, sredstvima građana opštine Srbobran. Još jednom su se naše ideje podudarile sa inicijativama građana. Tu pre svega mislim na prostor oko Žutog bunara, rekao je za medije Debeljački i dodao:

- Na ovom mestu se tokom dana i večeri okupljaju brojni naši sugrađani i bilo je potrebno prostor urediti, oplemeniti ga mobilijarom, urediti trotoare i zelene površine, kako bi se prijatnije osećali. Evidentirali smo još neke tačke u Srbobranu koje bi trebalo urediti, posebno oštećene trotoare koje podiže korenje drveća, i u narednom periodu učinićemo sve da i ova mesta dovedemo u red. Trudimo se da Srbobran zaokružimo kao jednu urbanistički uređenu celinu, posebno centar grada i pojas oko centra. 'Žuti bunar' ima dugu tradiciju, ima važnost za Srbobrance i svi oni znaju gde se nalazi, zato je morao biti uređen i dobiti novo ruho, na sličan način kako je to prethodne godine urađeno sa prostorom kod pijace na Begluku.

Nove trotoare i nova parking površine dobili su i vrtići "Pepeljuga" u Turiji, i "Pčelica" u Srbobranu. Vrtić u Srbobranu dobio je i novu fasadu, uređenu ogradu i prostor pred ulaznim vratima, sa rampom za pristup osoba sa invaliditetom. Vrtići su dobili i mobilijar pred ulaznim vratima, klupe, kante za smeće, mesto za odlaganje bicikala.

- Sve pohvale ide na račun izvođača radova - vrednim ljudima iz Javnog komunalnog preduzeća 'Graditelj' i Mesne zajednice Srbobran, koji su na velikim vrućinama učinili sve da se poslovi završe na vreme, rekao je Debeljački.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.09.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin