Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DANAS POČINJE JESEN!


Danas zvanično počinje jesen, a po narodnom verovanju, ako je na jučerašnju Malu Gospojinu bilo suvo i sveže, čeka nas suva i sveža jesen.


-Zbog loših vremenskih uslova akcija kojom je trebala da bude završena "Nedelja mobilnosti", a pod nazivom "Aerobik trening na otvorenom", za decu predškolske ustanove najavljena za danas u 10h, otkazana je.

- Vlažan trg ne omogućava planirane aktivnosti, tako da smo pre svega misleći na bezbednost dece, datum održavanja ovog javnog treninga ipak pomerili za neki drugi dan, a o datumu ćemo vas blagovremeno obavestiti, kažu iz organizacije.

Danas je inače prvi dan jeseni. Kakva nas jesen očekuje piše Blic:

- Ovo zahlađenje je kratkotrajno, iako je temperatura vazduha nešto niža od prosečne za doba godine - rekao nam u izjavi meteorolog Goran Mihajlović.

On je dodao da i dalje možemo govoriti o početku jeseni kao miholjskom letu, jer se pod tim podrazumevaju temperature do polovine oktobra.

- Već nas od sutra čeka povećanje maksimalne temperature i do kraja meseca ona će varirati oko 20 stepeni - rekao je Mihajlović.

Što se oktobra tiče, očekuje se da sve bude u granici proseka.

- Od trećeg do devetog oktobra srednja nedeljna temperatura biće unutar granica proseka, sa prosečnom temperaturom od sedam do 12 stepeni i najvišom dnevnom od 18 do 24 stepena. U većem delu Srbije tokom ovog perioda biće malo toplije, uglavnom stabilno i suvo vreme, dok će u centralnoj i istočnoj Srbiji biti prosečno toplo i prosečno suvo - rekao nam je meteorolog Branko Bijelić.

Suvo i toplo vreme nastaviće se i dalje u mesec, kaže on.

- Od 10. do 16. oktobra izgledi su da će srednja nedeljna temperatura u većem delu Srbije biti u granicama proseka, dok će u južnim delovima zemlje biti tek malo hladnije, za jedan stepen ispod proseka - dodao je Bijelić.

BLIC

foto:DK 

Postavio: Administrator dana 2016.09.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen