Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/2992/bunt-dece-socijalizma/

Verzija za tampu / To ScreenviewBUNT DECE SOCIJALIZMA


Posle duge pauze u petak 18.9.2020. sa početkom u 19 sati održaće se prikaz knjige Dušana Vesića  „Bunt dece socijalizma“.


Knjigom Bunt dece socijalizma o prvoj generaciji bendova novog talasa Dušan Vesić zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture. Ovo je prva sistematska, detaljna priča o ovom periodu, neumoljiva hronika pisana karakterističnim Vesićevim stilom koji Branimir Štulić poredi sa borhesovskim, uz obilje zanimljivih i manje poznatih podataka. Vesić je ovde prisutan u dvostrukoj ulozi: on je u isto vreme neposredni posmatrač koji je iz blizine pratio novi talas tokom njegovog nastanka, vrhunca i gašenja, a ujedno i pažljivi i odmereni hroničar koji s vremenske, ali ne i emotivne distance dočarava, oživljava i približava kulturnu epohu precizno i živopisno. Onima pak koji to vreme ne pamte ova knjiga će u nekoliko poteza pera pokazati zašto se o tom periodu govori i neverovatnih četrdeset godina kasnije.

Od ovog autora poznate su još i knjige "Magi - kao da je bilo nekad" i "Bijelo Dugme - šta bi dao da si na mom mjestu".

Moderator večeri je Milan Đorđević, a Dušan Vesić će govoriti o knjizi.

 

Očekujemo sve ljubitelje rok muzike, a i sve one koji žele da se prisete tih „davnih“ vremena, poručuju iz Narodne biblioteke.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign