Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OBELEŽEN DAN SRPSKOG JEDINSTVA


Jutros je podigniuta zastava na Trgu slobode. Pored Radivoja Debeljačkog, predsednika opštine, obeležavanju Dana Srpskog jedinstva prisustvovali su Milica Zarić, zamenica predsednika opštine, Jovica Andrić, član Opštinskog veća, Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam.


- Na današnji dan je probijen Solunski front. Ovaj datum simbol je jedinstva srpskog naroda, a bez sloge i solidarnosti ne možemo graditi snažnu i pravednu državu, koja je krajnji cilj svih naših napora, aktivnosti i delovanja izjavio je ovim povodom Radivoj Debeljački i dodao:

- Mladi naraštaji koji predstavljaju našu budućnost imaće priliku da i kroz ovaj svečani dan uče o nezaboravnoj hrabrosti i požrtvovanju svojih predaka, koji su na bezbroj mesta i u raznim vremenima položili svoje živote u temelje Srbije i naše slobode. Naš narod najveće uspehe i snagu pokazao je onda kada je bio jedinstven i njegovu slogu nikada ne smemo narušiti. Čast mi je da imam priliku da prvi put svim građanima opštine Srbobran čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Srbija i Republika Srpska danas prvi put obeležavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovaj praznik od ove godine zajednički se obeležava u Srbiji, Republici Srpskoj i u svim sredinama u kojima žive Srbi širom sveta, simbolizujući jedinstvo srpskog naroda.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.09.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Toše Proeski In memoriam 25.01.1981 - 16.10.2007.

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin