Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3009/zatvorena-slikarska-sezona/

Verzija za tampu / To ScreenviewZATVORENA SLIKARSKA SEZONA


Slikarskom kolonijom koja je okupila preko 20 slikara zatvorena je sezona u Turijskoj avliji u Turiji. U prelepom ambijentu dvorišta ovog inspirativnog objekta, uz obalu Velikog bačkog kanala slikari su u opuštenoj atmosferi družeći se, preneli svoje emocije i inspiraciju na slikarsko platno.


Po prvi put među gostima bili su slikari iz Bačke Palanke, a po pravilu bili su tu slikari iz cele Vojvodine. Lep, sunčan dana omogućio je lepo druženje i da se na pravi način stavi tačka na ovogodišnju sezonu.

- Za ovih 13 godina organizovali smo 26 slikarskih kolonija. Pored moje malenkosti okosnicu svih ovih godina čine slikari okupljeni oko udruženja Art iz Srbobrana, a gosti svaki put dolaze iz raznih vojvođanskih mesta. Po prvi put na naš poziv odazvali su se slikari iz Bačke Paalanke i verujem da je ovo početak jedne lepe saradnje, rekao je za naš portal Đorđe Klincov, domaćin koji je ugostio i pružio gostoprimstvo slikarima u ovom inspirativnom objektu gde svako ko dođe pronađe inspiraciju i gde nastaju lepe slike i rađaju se nazaboravne uspomene.

U kolekciji slika nastalih za sve ovo vreme nalazi se oko 125 slikarskih radova, a prisutne su sve tehnike i različiti slikarski žanrovi. Najčešće su to vojvođanski motivi, pejzaži, salaši, ali ima i portreta, motiva mrtve orirode itd.

Svaka kolonija je ujedno i izložba slika koje su nastale u Turijskoj avliji, pa je tako bilo i ovaj put.

L.P.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign