Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ARTIKULTURIZACIJA

BISER I ART CENTAR ZAJEDNO SLIKALI


Lepa saradnja dva udruženja građana nastavljena je i ove godine na salašu Tatić gde je održana likovna kolonija gde su se družili članovi udruženja za pomoć MNRO BISER i Udruženja luikovnih stvaralaca ArtCENTAR iz Beograda...


Bila je to likovna radionica koja će mnogima ostati u lepom sećanju. Članovi ArtCentra iz Beograda bili su tu da pruže podršku i pomognu članovima Bisera koji su ovaj put stvarali svoje likovne radove koristeći kolaž tehniku, a tema je bila leptir.

Radionicu su posetili i predstavnici opštine, Radivoj Debeljački, predsednik opštine i njegova zamenica Milica Zarić, a bio je tu i dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća, koji ne propušta priliku da bude u društvu Biseraša kad god se organizuje neka akcija.

- Cilj ove kolonije je da učesnici lepo ispune vreme, nauče nešto novo, duže se, zabavljuju i u toku trajanja realizuju jedan likovni rad. Danas obrađujemo tehniku kolaža. Svaki put, pošto je ovo već tradicionalno druženje, trudimo se da naši prijatelji iz Bisera nauče nešto novo, razviju svoje spoobnosti i koriste maštu. Danas smo radili leptira koji je po pravilu koloritan i omogućava svima da iskažu svoju maštu. Svakom je data maksimalna sloboda, tako da su leptiri koji danas nastaju potpuno različiti, kazala je za naš sajt Emilija Marinković, zamenik direktora i podpredsednik ArtCentra i dodala:

- Kreativnost je nešto što ne zavisi ni od obrazovanja, ni od rase niti bilo čega sličnog. Ljudi su sami po sebi kreativni i imaju potrebu da se na neki način izraze. U ovom slučaju ovo je poseban podstrek da se razvijaju sopstvene sposobnosti. Na ovaj način mi osobama sa posebnim potrebama samo dajemo neophodnu podršku da se što bolje izraze i iskažu sopstvenu kreativnost koju oni svakako imaju.

Bila je ovo treća radionica koja je organizavana na salašu Tatić, a ukupno deseta na kojoj su članovi Bisera stvarali svoje likovne radove.

- Sve je počelo pre deset godina kada smo zajedno sa umetnicima iz Srbobrana, članovima udruženja ART pokrenuli projekat da napravimo likovnu koloniju gde bi smo posticali kreativnost i likovno stvaralaštvo kod naših članova uz podršku umetnika, kazala je Slavka Popić, predsednica udruženja BIser.

Ove godine slikarska radionica Udruženja Biser i Artcentra iz Beograda podržana je od Saveza udruženja za pomoć MNRO Vojvodine, a radovi će biti izloženi u galeriji ArtCentra u beogradskoj Skadarliji.

- Naš primarni cilj je da osobe sa invaliditetom budu vidljive, da se pokažu njihove mogućnosti koje su često drugačije. Na ovaj način mi postižemo da budemo vidljivi da uspostavimo kontakt i družimo se sa osobama iz većinske populacije, tako da je ovo istinski doprinos inkluziji, dodala je Slavka Popić.

Učesnicima se obratio i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koga je najavio Ištvan Fusko, skulptor, jedan od redovnih učesnika Biserovih likovnih radionica:

- Jako mi je drago što je predsednik ove naše radionice posećivao i pre nego što je stupio na ovu funkciju. Očigledno položaj ga nije promenio i Radivoj nastavlja da dolazi, rekao je Fusko, a između ostalog Debeljački je kazao: 

- Udruženje Biser ne razlikujem od svih ostalih ustanova i institucija koje rade u našoj opštini. Veoma važno je da opština održi i nastavi uspešnu saradnju koju imamo i zbog toga i u narednom periodu gradićemo visok nivo komunikacije i podrške sa ovim udruženjem.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.10.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen