Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

SRBOBRAN NA VOJNIČKOJ PASULJIJADI U VETERNIKU!


Predvođeni predsednikom opštine Neškom Čestićem, Srbobranci su danas kuvali vojnički pasulj u Veterniku...


Vojnička pasuljijada u Veterniku se održava danas. Reč je humanitarnoj manifestaciji koja ima i takmičarski deo. Sav novac prikupljen od prijava učesnika biće namenjen u humanitarne svrhe, a svi koji svrate na Pasuljijadu, moći će besplatno da ručaju, poručio je organizator.

Pasuljijadu organizuje Mesna zajednica Veternik u saradnji sa Prvom brigadom kopnene vojske. Veternik je nastao kada je kralj Aleksandar ratnim borcima koji su se borili na planini Veternik u Makedoniji, poklonio ovaj deo zemlje. Upravo zbog toga, vojnici su danas u Veterniku, gde kuvaju pravi vojnički pasulj.

Osim pripadnika vojske pasulj kuva još 35 ekipa, među kojima je i naša, predvođena predsednikom opštine, Neškom Čestićem. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, a očekuje se da će biti besplatno podeljeno preko 3000 porcija vojničkog pasulja.

Kazan Srbobranaca u kome se kuvao vojnički pasulj, posetili su Andrej Vučić, istaknuti član SNS, Damir Zobenica potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, profesor doktor Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zdravko Jelušić, predsednik skupštine Novog Sada i mnogi drugi funkcioneri grada i pokrajine... 

Postavio: Administrator dana 2016.09.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 53
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen